Ανακοινώσεις Δήμου Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά

Με ένα παιδικό βιβλίο μυεί τους μαθητές στην αιμοδοσία ο Δήμος Λαγκαδά

Με στόχο να μυήσει τους μικρούς του δημότες στην αξιέπαινη πράξη της αιμοδοσίας, ο Δήμος Λαγκαδά εμπλουτίζει της βιβλιοθήκες των Δημοτικών Σχολείων  και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με το βιβλίο «Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας».

Το παιδικό μυθιστόρημα της Δέσποινας Ανταράκη εξιστορεί στους μικρούς αναγνώστες την ανάγκη ορισμένων συνανθρώπων μας για αίμα, ώστε να δημιουργήσει αιμοδότες στο κοντινό μέλλον.

Η προμήθεια του συγκεκριμένου βιβλίου εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Λαγκαδά και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου, οι οποίες και θα κορυφωθούν με την Εθελοντική Αιμοδοσία στις 28 Ιουνίου 2022.

«Κάθε καλοκαίρι οι ανάγκες για αίμα γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που έχουμε ως Δήμος Λαγκαδά, με έναν έξυπνο και επιμορφωτικό τρόπο όπως είναι ένα παιδικό μυθιστόρημα, δημιουργούμε τους αιμοδότες του αύριο, ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις για αίμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest και στο Youtube
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει
ς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *