Δήμος Δέλτα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Κυριακίδη Γεώργιο

Ο κ. Κυριακίδης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Δέλτα έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο ΣυνΔΗΜΟΤΗ.

Μιλάει για την καθαριότητα στον οικισμό Αγίας Σοφίας.

Δηλώνει ότι έχουν ΔΙΚΑΙΟ οι Ρομά, έχουν ΔΙΚΑΙΟ οι επαγγελματίες, έχουν ΔΙΚΑΙΟ οι βιοτέχνες και έχουν ΔΙΚΑΙΟ οι μεταφορικές εταιρείες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή, γιατί μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα.

Καταγγέλλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΣυνΔΗΜΟΤΗ ότι μόλις χθες έκλεψαν 3 σκαφάκια.

ΣυνΔΗΜΟΤΗΣ: Τι έχετε να πείτε σχετικά με την καθαριότητα στον οικισμό Αγίας Σοφίας;

Κυριακίδης: “Λοιπόν το πρόβλημα είναι τεράστιο στον οικισμό Αγίας Σοφίας, και γενικότερα σε όλη την περιοχή. Εδώ τώρα που βρισκόμαστε είμαστε στον δρόμο Αγίας Σοφίας, παράλληλα είναι και η άλλη οδός Ελαιώνος. Εδώ έχει πάρα πολλούς επαγγελματίες.

Όλοι οι επαγγελματίες, αντιδρούν για αυτό που συμβαίνει σε αυτή την περιοχή θα δείτε αυτή τη στιγμή αυτά εδώ τα σκουπίδια και κάποια άλλα από εδώ.

Ο δήμος Δέλτα με τις δυνατότητες που έχει, έρχεται μία φορά το μήνα και σηκώνει από αυτήν την περιοχή γύρω στους 60 τόνους σκουπίδια κάθε μήνα. Καταλαβαίνετε το νούμερο. Δεν κάνουμε δουλειές μέσα στα διαμερίσματα τα υπόλοιπα που έχουμε, καταλαβαίνετε η έκταση είναι τεράστια εννιά χωριά παρά ερχόμαστε εδώ.

Αυτά όλα τα προβλήματα που βλέπετε δεν είναι από το Δήμο Δέλτα είναι από όλο το Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλοι οι ασυνείδητοι, είτε είναι Ρομά, είτε είναι οτιδήποτε άλλο εργολάβοι, κάνουν κάποιες ανακαινίσεις αντί να πάνε με διάφορα σκαφάκια να τα δώσουν στις ανακυκλώσεις και να λυθεί το πρόβλημα, τα αφήνουνε και τα δίνουν για 20 ευρώ να μπορούν να μεταφέρονται και όλοι αυτοί έρχονται και τα πετάνε εδώ και εμείς σαν Δήμος Δέλτα είμαστε αναγκασμένοι να ερχόμαστε και να βλέπουμε όλα αυτά εδώ.

Και οι Ρομά έχουνε ΔΙΚΑΙΟ και οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι μεταφορικές εταιρείες, που έχει πάρα πολλές εδώ έχουν ΔΙΚΑΙΟ.

Δεν μπορούμε μόνοι μας να ανταπεξέλθουμε, θέλουμε τη βοήθεια και της Περιφέρειας αλλά και της αστυνομίας. Πρέπει η περιοχή να αστυνομεύεται, να αρχίσουν να πέφτουν κάποια πρόστιμα, να πιάσουν αυτούς τους ασυνείδητους που τα μεταφέρουν εδώ, να δούνε από πού ήρθαν, να πάνε να τιμωρήσουν και αυτούς που τα έχουν δώσει μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα δεν γίνεται διαφορετικά. Εμείς και κάθε εβδομάδα να ερχόμαστε την επόμενη μέρα γίνεται ακριβώς το ίδιο αυτό που βλέπετε“.

Ακούστε την ηχητική συνέντευξη του κ. Κυριακίδη:

ΣυνΔΗΜΟΤΗΣ: Πολλοί κάτοικοι του οικισμού διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πολλούς κάδους τι έχετε να πείτε για αυτό?

Κυριακίδης: “Αυτό είναι πάλι ένα μεγάλο πρόβλημα με τους κάδους. Eμείς από τη μέρα που έχουμε αναλάβει έχουμε αγοράσει 300 καινούργιους κάδους και έχουμε επισκευάσει άλλους 300 κάδους, τους μεταλλικούς κάδους τους έχουμε στα εργοστάσια.

Τι γίνεται, υπάρχει και εδώ ένα πρόβλημα, ήδη από τη μέρα που έχω παραλάβει μας έχουν κλέψει 100 κάδους, 100 μεταλλικούς κάδους τους οποίους καταλαβαίνετε τους παίρνουν και τους πουλάνε για 10 και 20ευρώ ένας κάδος κάνει αυτή τη στιγμή 300 με 350 ευρώ.

Οι δυνατότητες που έχουμε, τους παίρνουμε τους κάδους τους επισκευάζουμε και τους φέρνουμε μέσα στο οικισμό όπως και σε όλες τις περιοχές βάζουμε κάδους.

Όμως τι γίνεται δεν πρέπει να έχουν παράπονο γιατί το τελευταίο διάστημα εδώ και δύο χρόνια περνάμε μέσα από τον οικισμό τρεις φορές την εβδομάδα και αδειάζουμε τους κάδους όμως και οι ίδιοι τους πρέπει να προσέχουν. Οι κάδοι είναι άδειοι και πετάνε τα σκουπίδια τους έξω αυτοί πρέπει να καταλάβουνε να προστατεύουν τον ίδιο τους οικισμό.

Στην είσοδο τους μπροστά έχει φορτηγά πεταμένα δεν τα πετάει κανείς άλλος, τα περισσότερα τα πετάνε οι ίδιοι και μετά μας παίρνουν τηλέφωνο να ‘ρθουμε να τα πάρουμε αλλά και αυτοί οι ίδιοι πρέπει να βοηθήσουν.

Το τελευταίο να σας πω, ότι εχθές συγκεκριμένα μας κλέψανε 3 σκαφάκια μεγάλα. Τα όποιά τα έχουμε σε διάφορες περιοχές για να πετάμε εκεί τα ογκώδη, μας τα έκλεψαν. Καταλαβαίνετε, το σκαφάκι κάνει ένα χιλιάρικο και το πήρε κάποιος να πει να το πουλήσει για 100 ευρώ ή μπορεί να το κλέψανε και κάποιοι οι οποίοι κάνουν αυτή τη δουλειά και το καταγγείλω και αυτό σήμερα σε σας“.

Ακούστε την ηχητική συνέντευξη του κ. Κυριακίδη:

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *