Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Πολιτικά

Κωνσταντίνα Αδάμου: Στεγαστική Πολιτική για τους Νέους

Η Αδάμου Κωνσταντίνα, Βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ΚΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στην ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  «Σπίτι μου – στεγαστική πολιτική για τους νέους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία, στεγαστική αποκατάσταση πυρόπληκτων στην περιοχή “Μάτι” και άλλες διατάξεις» τόνισε πως το μέτρο του food pass «δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από ένα εκπτωτικό κουπόνι των 22 ευρώ» για 220€ αγορές τροφίμων. Το δε κόστος του δεν το επωμίζονται οι εταιρείες διυλιστηρίων, όπως ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός, αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος».

Στη συνέχεια η κ. Αδάμου επεσήμανε ότι το κατά πολύ αργοπορημένο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για το στεγαστικό πρόβλημα της χώρας αποκαλύπτει καθαρά τις ψηφοθηρικές της σκοπιμότητες και πως μέχρι τώρα το μόνο που έχει κάνει είναι να εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης την ανακαίνιση 100 διαμερισμάτων σε όλη την Ελλάδα (70 στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη) την ίδια στιγμή που η Πορτογαλία δαπάνησε 2,7 δις ευρώ για 26.000 κοινωνικές κατοικίες.»

Αναφερόμενη στο παρόν νομοσχέδιο, διευκρίνισε ότι περιλαμβάνει μια σειρά από ημίμετρα επικοινωνιακού χαρακτήρα και ότι στην πραγματικότητα οι μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι οι πολύ μεγάλες εταιρείες Real Estate και πως με τους περιορισμούς που θέτει μόνο ελάχιστοι πολίτες θα μπορέσουν τελικά να επωφεληθούν.

Δίνοντας επίσημα στοιχεία, υπογράμμισε πως «Το 62% των ενοικιαστών στην Ελλάδα δαπανούν το 50% των εισοδημάτων τους για τη στέγαση. Έτσι καταλαμβάνουμε πρωτιά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν στην Κύπρο πχ δαπανάται το 4.4% του εισοδήματος τους για έξοδα στέγασης… τονίζοντας τη σοβαρή αρνητική επίπτωση αυτής της κατάστασης ιδιαίτερα στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά και στους φοιτητές.»

Για τους φοιτητές η κ. Αδάμου πρότεινε «να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες σε πολλές Φοιτητικές Πόλεις στη χώρα μας, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, η Ξάνθη, η Πάτρα και άλλες.»

Τόνισε επίσης πως είναι επιτακτική η ανάγκη για πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που σπουδάζει σε τουριστική πόλη με πολύ αυξημένα ενοίκια.

Η Βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης παραθέτοντας τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της Στεγαστικής κρίσης, υπενθύμισε ότι “ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας την εμπειρία του Ευρωβουλευτή, πρώτος κατέθεσε και κοινοποίησε σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση στεγαστικής πολιτικής για τους νέους και τις νεές, αλλά και για την προστασία της Α΄Κατοικίας.

«Η προστασία της Πρώτης Κατοικίας αποτελεί Θεμελιώδες Δικαίωμα σε ένα Κράτος Πρόνοιας, το οποίο μόνο η Σοσιαλδημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί, γιατί έχει ως επίκεντρο της τον Άνθρωπο!»

Κωνσταντίνα Αδάμου

Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

https://syndimotis.com/?s=%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *