Ειδήσεις Ελλάδα Θεσσαλονίκη

Κατερίνα Χατζημελετίου: καινοτόμο σεμινάριο -Εισαγωγή στην Κλινική Εμβρυολογία-

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Καινοτόμο Σεμινάριο “Εισαγωγή στην Κλινική Εμβρυολογία – Κλινικοεργαστηριακες Τεχνικές Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής” διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοπιστημόνων (ΠΕΒ) στην Αθήνα.

Η Κατερίνα Χατζημελετιου Αν. Καθ. Εμβρυολογίας Γενετικής ΑΠΘ, Υπεύθυνη IVF Εργαστηρίου ΓΝ Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος ΕΕΚΕΒΑΑ, δήλωσε στα social:

Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο του Σεμιναρίου Frosso Kessopoulou και τη Συντονίστρια Επιτροπής Υγείας της ΠΕΒ Ελένη Ρίζου για την τιμητική πρόσκληση να παρουσιάσω το “Γενετικό προφίλ του ανθρώπινου προεμφυτευτικου εμβρύου” και να δελεάσω τους νέους φοιτητές που διερευνούν κατεύθυνση εξειδίκευσης να ασχοληθούν με τον συγκλονιστικό κόσμο της Εμβρυολογίας!!!

Ο κλάδος της Κλινικής Εμβρυολογίας ασχολείται με τη γονιμοποίηση ωαρίων/σπερματοζωαρίων και τη δημιουργία εμβρύων in vitro, την κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού καθώς και τη βιοψία εμβρύων με σκοπό την Προεμφυτευτικη Γενετική Διάγνωση μονογονιδιακων νοσημάτων και χρωμοσωμικων ανωμαλιών.

Η ευθύνη του κλινικού Εμβρυολόγου είναι τεράστια καθώς αναλαμβάνει στα χέρια του ‘την αρχή της ζωής”, χειρίζεται το γενετικό υλικό, επιλέγει το έμβρυο που θα μεταφερθεί στη μήτρα και στην ουσία καθορίζει το μωρό που θα γεννηθεί. Γι’ αυτό και έχει καλλιεργημένες “πολλές αρετές”… βαθιά γνώση, κριτική ικανότητα, εγρήγορση στη λήψη αποφάσεων σταθερά χέρια και μάτι αετού!!!

Εύχομαι τα νέα παιδιά να αγαπήσουν την Επιστήμη της Εμβρυολογίας Αναπαραγωγής και να κατανοήσουν το μεγαλείο που κρύβει η δημιουργία ζωής in vitro μαζί με τις ευθύνες και τη βιοηθική ειδικά τώρα που a new era has just begun..με τον δρόμο που ανοίγεται προς την “Ειδικότητα της Κλινικής Εμβρυολογίας”

Ι. Γεωργίου Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος ΕΕΚΕΒΑΑ
Κ. Χατζημελετιου Αν Καθ Εμβρυολογίας Γενετικής ΑΠΘ, Υπεύθυνη IVF Εργαστηρίου ΓΝ Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος ΕΕΚΕΒΑΑ
Μ. Πελεκάνος Yπευθυνος IVF Εργαστηρίου ΑΚΕΣΩ, Πρόεδρος ΠΕΚΕ
Φ. Κεσσοπουλου Υπεύθυνη ΙVF Εργαστηριου ΒΙΟΓΕΝΕΤΙΚΗ, Πρόεδρος Σεμιναρίου
Δ. Τζανακάκη Υπεύθυνη ΙVF εργαστηρίου Αρεταίειο
Μ. Σακελλαρίου Υπεύθυνη εργαστηρίου ΙVF Athens
Ε. Ρίζου Υπεύθυνη Εργαστηρίου Γενετικής “Άγιος Σάββας” Αθηνα
Γ. Κόκκαλη Υπεύθυνη PGT Εργαστηρίου Γένεσις Αθηνών
Μ. Σιμόπουλου Αν Καθ Φυσιολογίας Εμβρυολογίας ΕΚΠΑ
Κ. Αγαπητού Senior Εμβρυολογος Γένεσις Αθηνών

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *