Ειδήσεις Ελλάδα

Κ. Μάλαμα : Οι εργαζόμενοι των φυλακών Κασσάνδρας επιτελούν κρίσιμο κοινωνικό έργο και πρέπει να στηριχτούν.

Με το Προεδρείο της Ένωσης Φρουράς των Φυλακών Κασσάνδρας συναντήθηκε η Κυριακή Μάλαμα, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης των αναγκών των εργαζόμενων των Φυλακών Κασσάνδρας και της ενημέρωσης για τις ανάγκες των κρατουμένων και την καθημερινότητα της φυλακής. Οι εκπρόσωποι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών ανέπτυξαν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που απαιτούν ρύθμιση και τα οποία θα συμβάλλουν και στην στήριξη της εργασίας τους και στην ενίσχυση του ανθρώπινου χαρακτήρα της αγροτικής φυλακής. 

Κομβικά ζητήματα που τέθηκαν, ήταν μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της πρόσβασης των κρατουμένων σε κρίσιμες υπηρεσίες υγείας κι η στήριξη των αναγκών καθημερινότητας της φυλακής. Παράλληλα, ως προς τα εργασιακά θέματα των εξωτερικών φρουρών αναλύθηκαν μια σειρά από εκκρεμότητες σε σχέση με το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, ζητήματα κάλυψης των υπηρεσιακών τους αναγκών, θέματα που σχετίζονται με την αναγνώριση της υπηρεσιακής τους κατάστασης, της βαθμολογικής τους ωρίμανσης, ενώ υπογραμμίστηκε έντονα η ανάγκη καλύτερης στελέχωσης της υπηρεσίας. 

    Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε, από την πλευρά της, την δέσμευση της στον αγώνα για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο αποτελεσματικό σωφρονιστικό σύστημα. Τόνισε, ότι οι ανάγκες των εξωτερικών φρουρών των φυλακών Κασσάνδρας πρέπει να εξεταστούν πολύ σοβαρά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να στηριχτεί το κρίσιμο για την κοινωνία έργο τους. Δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την προώθηση των αιτημάτων τους στο αρμόδιο Υπουργείο, καθώς και να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που έθεσαν και με τον αντίστοιχο Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

✅ στο Instagram ➡

✅ στο twitter ➡

✅ στο pinterest ➡

✅ στο Youtube ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *