Ανακοινώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμος Θεσσαλονίκης

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου  στην παραλία του Λευκού Πύργου.

To σημαντικότερο ραντεβού του βιβλιόφιλου κοινού με τους συγγραφείς και τους εκδότες, συμβάλει με καθοριστικό  τρόπο στην διάδοση του ελληνικού βιβλίου και  αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης για  τους Θεσσαλονικείς και για τους επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

Είναι γνωστό ότι οι βιβλιόφιλοι έρχονται να ενημερωθούν για όλες τις σύγχρονες εκδόσεις, να έρθουν σε επαφή με τους έλληνες συγγραφείς  και να παρακολουθήσουν το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 7 το απόγευμα  έως τις 11 το βράδυ.

Η κορυφαία  αυτή διοργάνωση  είναι αφιερωμένη  σε δύο πολύ σημαντικούς ποιητές:

-στον Ποιητή και ευεργέτη  της Θεσσαλονίκης Γιώργο Βαφόπουλο  (120 χρόνια από τη γέννησή του, 1903-2023) για την προσφορά του  στα Γράμματα και στα πολιτιστικά δρώμενα  της πόλης.

– στον Ποιητή Κωστή Παλαμά ( 80 χρόνια από το θάνατό του, 1943-2023 ) για την προσφορά και το μεγαλείο του στα ελληνικά γράμματα.

Συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού &  του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

ΠΗΓΗ: www.thestival.gr

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται Ο «Γολγοθάς» Για Τα 3 Ανήλικα Παιδιά

 Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5P

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *