Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Πολιτικά Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Επίσκεψη τμήματος Προσφυγικού και Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α και Β Ν.Ε. Θεσσαλονίκης στο ΚΥΤ Διαβατών

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 κλιμάκιο του τμήματος Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α και Β Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Υποστήριξης προσφύγων) Διαβατών.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι:
Ντίνα Ντισλή: αναπλ. συντονίστρια Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαρία Τοπαλίδου: Γραμματέας Τμήματος Προσφυγικού Μεταναστευτικής Πολιτικής
Λίντα Σαλαμέρτη: μέλος της Ν. Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ολυμπία Καραγκουνίδου: μέλος συντονιστικού ΟΜ Μυγδονίας
Τάσος Αμυράνης: Μέλος ΟΜ Σίνδου

Στο Κέντρο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 550 άτομα περίπου, τα οποία κατάγονται κυρίως από το Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Συρία. Πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό το Κέντρο κάνει support στο ΚΥΤ της Μαλακάσας που υποδέχεται πρόσφυγες από ναυάγια.

Μετά τη λήξη του προγράμματος PHILOS που είχε στην ευθύνη του την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, λειτουργεί ένα πρόγραμμα-γέφυρα απ’ τον ΔΟΜ με έναν μοναδικό γιατρό, μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει σύμβαση του ΔΟΜ με ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν στο ΚΥΤ 2 με 10 μέρες κατά μέσο όρο, αλλά υπάρχουν περιστατικά που μένουν στο χώρο έως και μερικούς μήνες.

Τα σχολεία έχουν κλείσει και τα παιδιά σχολικής ηλικίας αυτή τη στιγμή δεν απασχολούνται, υπάρχει όμως βρεφονηπιακός σταθμός που λειτουργεί, τον οποίο επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε με τις βρεφονηπιοκόμους.

Παράλληλα με την επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε και παράδοση ενδυμάτων και κλινοσκεπασμάτων για τους πρόσφυγες που συλλέχθηκαν από το σύλλογο εθελοντών αλληλεγγύης albatros.

Στο κέντρο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αντρικά κυρίως ρούχα. Στον βρεφονηπιακό σταθμό υπάρχει ανάγκη για χαρτόνια κανσόν, κολλητικές ταινίες διπλής όψης, κολλητική ταινία φαρδιά, πλαστελίνες, μαρκαδόρους χοντρούς, πλαστικά πιάτα, πλαστικά ποτηράκια και
κόλλες.

Η συγκέντρωση των ρούχων και των υλικών γίνεται στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Εγνατία 76 3ος όροφος και στον σύλλογο albatros Φιλίππου 74.

Διαβάστε επίσης: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Το Θερινό Ωράριο Λειτουργίας Της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *