Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Αξιού

Έφτασε το Φυσικό Αέριο στον Αξιό

Έφτασε το Φυσικό Αέριο στον Αξιό – Τροφοδοτήθηκαν τα Κύμινα και τα Νέα Μάλγαρα του Δήμου Δέλτα

Τα Κύμινα και Νέα Μάλγαρα του Δήμου Δέλτα εντάσσονται στο Δίκτυο Διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής του Αξιού του Δήμου Δέλτα.

Πιστοποιώντας τη συνέπεια της Εταιρείας στην υλοποίηση του εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2021, σηματοδοτήθηκε η έναρξη τροφοδότησης των περιοχών με τη συμβολική αφή φλόγας που πραγματοποιήθηκε στον Αξιό από τον Δήμαρχο του Δήμου Δέλτα, κ. Γιάννη Ιωαννίδη και τα στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς στα Κύμινα και Νέα Μάλγαρα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1.000 αιτήσεις σύνδεσης καταναλωτών, ενώ προβλέπεται η τροφοδότηση 12 δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου.

«Κάνουμε πράξη μία υπόσχεση που δώσαμε στους δημότες του Αξιού, και με την άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ήδη η περιοχή αλλάζει σελίδα με ένα νέο μέσο θέρμανσης. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενέταξε την δημοτική Ενότητα Αξιού στο σχεδιασμό της και η τροφοδότηση της περιοχής με φυσικό αέριο, είναι γεγονός. Δεκάδες πολίτες ήδη απέκτησαν πρόσβαση σε ένα μέσο θέρμανσης, σύγχρονο, οικονομικό και μη ρυπογόνο. Η περιοχή σταδιακά αλλάζει σελίδα και εκσυγχρονίζεται με νέα μέσα που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών» τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Επισημαίνεται ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι αρμόδια για την κατασκευή της σύνδεσης έως και τον μετρητή φυσικού αερίου, ενώ οι καταναλωτές επιλέγουν με δική τους απόφαση και ευθύνη τον αδειοδοτημένο εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης και τον Χρήστη Διανομής (Προμηθευτή) για τη σύναψη Σύμβασης Προμήθειας Φυσικού Αερίου.

Σύμφωνα με το πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στον Δήμο Δέλτα προβλέπεται η κατασκευή δικτύου χαμηλής πίεσης συνολικού μήκους ~27,8 χλμ και η υλοποίηση νέων συνδέσεων καταναλωτών, οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τις ~ 2.900.

Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι εργασίες για την επέκταση του δικτύου και τη σύνδεση της περιοχής του Ανατολικού του Δήμου Δέλτα, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 1ου τριμήνου 2022.

Για πληροφορίες νέων συνδέσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 11150, ενώ για θέματα δυσλειτουργίας του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, το τηλεφωνικό κέντρο Άμεσης Επέμβασης 10302.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *