Ανακοινώσεις Δήμου Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδά

Δήμος Λαγκαδά: Δράση για το σχολικό άγχος στο ΓΕΛ Κορώνειας

Μια διαφορετική άσκηση, που δεν έχει να κάνει με τα μαθήματά τους, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 οι μαθητές της Γ΄Λυκείου του ΓΕΛ Κορώνειας στα Λαγκαδίκια στο πλαίσιο Δράσης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά.

Επρόκειτο για δράση η οποία αφορά το τη διαχείριση του σχολικού άγχους, την οποία προγραμμάτισαν και συντόνισαν η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαγκαδά Κωνσταντίνα Σταματιάδου και η κοινωνική λειτουργός του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαγκαδά Μελίνα Καρεκλάκη,  σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας,  Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 20 ατόμων κα ενημερώθηκαν για το τι σημαίνει σχολικό άγχος και πως επηρεάζει την ψυχολογία τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η άσκηση που ήταν σχετική με τον τρόπο αντιμετώπισης του σχολικού άγχους.

Μάλιστα οι μαθητές διαπίστωσαν ότι το σχολικό άγχος δεν είναι απαραίτητα μια κατάσταση που μπορεί απαραίτητα να τους επηρεάσει αρνητικά, αφού μπορεί να γίνει παραγωγικό, ενώ τονίστηκε ότι πρέπει να αναζητούν τρόπους να χαλαρώνουν και να φροντίζουν τον εαυτό τους.

διαβάστε επίσης:https://syndimotis.com/apergia-tin-tetarti-8-martioy-pos-tha-ki/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *