Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Ειδήσεις Ελλάδα Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Τιμήθηκαν τα Θεοφάνια

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Μετά από πρόταση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού φέτος τα Θεοφάνεια γιορτάσθηκαν σε καθαρό και νοικοκυρεμένο περιβάλλον

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οκτώ μικροί μεν, αλλά ψύχραιμοι και τολμηροί «βουτηχτάδες» ο μικρότερος εκ των οποίων ο Γρηγόρης 5 ετών, βούτηξαν για να πιάσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, ανήμερα της εορτής των Φώτων στο μεγάλο σιντριβάνι στο Πάρκο των πρώην Κοιμητηρίων.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Εορτής των Θεοφανείων και της Δοξολογίας του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων, πλήθος κόσμου από την Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού και την Ενορία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  και όχι μόνον,  πλημμύρισε το πάρκο παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων με την ρήψη και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, χειροκρότησε τους βουτηχτάδες και αντάλλαξε ευχές με τα μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Ο  εκτελών την ρήψη του Τιμίου Σταυρού, ιερέας και προϊστάμενος του ΙΝ Μεταμορφώσεως του Σωτήρος   π. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ευλόγησε και χαρίτωσε τους μικρούς βουτηχτάδες με ένα Σταυρό, εις ανάμνηση του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων.

Φέτος για πρώτη φορά μετά  από χρόνια εγκατάλειψης και απαξίωσης, η τελετή της ρήψης  του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού έγινε – επιτέλους-  σε ένα ευπρεπές, καθαρό και αισθητικά κόσμιο περιβάλλον.

Η εμφανής αλλαγή στην εικόνα του περιβάλλοντος χώρου του Πάρκου δεν  πέρασε απαρατήρητη από τους Δημότες, αντίθετα  ευχαρίστησαν την Δημοτική Αρχή και επαίνεσαν   την ταχύτητα και την συνέπεια των προεκλογικών της εξαγγελιών, με πρώτο απτό δείγμα την άριστη και νοικοκυρεμένη εικόνα του Πάρκου, το οποίο πριν εγκαταλειφθεί ήταν ένα στολίδι γεμάτο ζωντάνια και ομορφιά, ένας κοινόχρηστος χώρος ένας  πυρήνας έλξης,  αναψυχής και ψυχαγωγίας για όλη την περιοχή και κυρίως για τα παιδιά.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, κ. Ευτυχία Καπνοπούλου μετά από πρόταση της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού προς τον Δήμαρχο κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη  μέσα σε μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες και χάριν στην άριστη συνεργασία των εμπλεκομένων   Αντιδημαρχιών:  Πρασίνου- Περιβάλλοντος κ. Ανέστη Κεχαγιά, Καθαριότητας Ανακύκλωσης κ. Γεώργιο Μαξούρα και Καθημερινότητας Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών κ. Πέτρο Μεσθανεύ,  και τις άοκνες προσπάθειες των Δημοτικών υπαλλήλων, ολοκληρώθηκε άμεσα και σε χρόνο ρεκόρ η πρώτη αλλά αναγκαία σειρά εργασιών όπως αποκομιδή απορριμμάτων, καθαριότητα, βαψίματα, υδραυλικές επισκευές, συντηρήσεις υποδομών κ.α, ώστε η συνολική εικόνα του χώρου να είναι κόσμια για την σημερινή τελετή και να μην προσβάλλει κανέναν.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης  παρέστη στην Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίας Αικατερίνης στα Ελευθέρια ενώ την τελετή Αγιασμού στο χώρο των πρώην Κοιμητηρίων τίμησαν με την παρουσία τους ο  Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και ΚΕΠ  κ. Ιωάννης Γούσιος, η  Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σχολικής Στέγης Προσχολικής Αγωγής & Δραστηριοτήτων κ. Σύμινα Καλού, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Πολιτικής Προστασίας και Υποδομών  κ. Πέτρος Μεσθανεύς, ο  Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Έργων ο κ. Στυλιανός Διακάκης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού κ. Ευτυχία Καπνοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και π. Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού κ. Στάθης Καιτετζίδης, οι Κοινοτικοί  Σύμβουλοι κ. Κατερίνα Χατζηελευθερίου, και Αλίκη Παπουνίδη, ο π. Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης, η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού Νατάσσα Τσαουσίδου κ.α

διαβάστε επίσης: Καλή Χρονιά Από Την Ομάδα Του “ΣυνΔΗΜΟΤΗ” Υγεία Και Χαρά Για Όλους!…

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *