Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Τελετή ορκωμοσίας Του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

«Θα επιδιώξω να πάρουν θέσεις ευθύνης και άτομα που εκλέχτηκαν με άλλους συνδυασμούς. Δε μας χωρίζει τίποτα».

Σε πανηγυρικό κλίμα και ανάμεσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες των δημοτών, όρκο Θρησκευτικό και Πολιτικό για πίστη στην Πατρίδα και υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, έδωσε το ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ όπως αυτό προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου με επαναληπτική διαδικασία την 15η Οκτωβρίου 2023.

Με την θητεία του νέου δημοτικού συμβουλίου η οποία αρχίζει την 1 Ιανουαρίου 2024 και λήγει την 31 Δεκεμβρίου 2028 επανέρχεται η πενταετής θητεία των Αυτοδιοίκητών Αρχών.

Την Παρασκευή 15 .12.2023, ορκίσθηκαν οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι νέοι Τοπικοί Σύμβουλοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

Την τελετή ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Αρχιμανδρίτες, παρουσία ιερέων εκ των 9 ενοριών του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

«Εύχομαι Χρόνια Πολλά στον νέο δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή και καλή επιτυχία στο έργο, όλου του νέου δημοτικού συμβουλίου το οποίο θα κληθεί να λύσει και τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν αλλά και να δώσει σ αυτόν τον ευλογημένο αλλά και υποβαθμισμένο προσφυγικό τόπο που το όνομα του παραπέμπει στις αλησμόνητες πατρίδες του Κορδελιού της Σμύρνης και του Κουκλουτζά- τις προοπτικές και τα αναπτυξιακά οράματα που χρειάζεται ώστε αυτός ο μέγας δήμος που βρίσκεται στην εσπερία της Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος της βορείου Ελλάδος αλλά και όλη η δυτική Θεσσαλονίκη να πάρει αυτά που της αξίζουν και οι κάτοικοι της, άνδρες και γυναίκες όλοι είναι Ολυμπιονίκες της καθημερινότητας, του μόχθου και της εργασίας, να πάρουν αυτά που δικαιωματικά τους ανήκουν, δηλαδή μια καλύτερη ποιότητα η ζωής που θα κάνουν την καθημερινότητα όλων των κατοίκων και κυρίως των νέων πολύ καλύτερη από αυτήν που βιώνουμε σήμερα. Εύχομαι και ελπίζω να ευδοκιμήσει μια εποικοδομητική και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων προς όφελος του τόπου και των πολιτών, γιατί αυτός ο τόπος μας χρειάζεται όλους» είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο νέος Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Ελευθέριος Αλεξανδρίδης φανερά χαρούμενος αλλά και συγκινημένος στον πολύ σύντομο χαιρετισμό του απηύθυνε ένα εγκάρδιο κάλεσμα σύνθεσης, συνεργασίας και συνεννόησης προς όλες τις εκλεγμένες από το λαό Δημοτικές Παρατάξεις, στην Εκκλησία, στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, σε όλους τους Δημότες, στους δημοτικούς υπάλληλους- την κινητήριο δύναμη του Δήμου -αλλά και προς στη Νεολαία που αποτελεί το μέλλον του Δήμου, ανακοινώνοντας ότι “από την 1η Ιανουαρίου, ημέρα ανάληψης της ευθύνης της διοίκησης του δήμου, θα υλοποιήσει την προεκλογική του δέσμευσή ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο δε θα υπάρχουν παρατάξεις και συνδυασμοί, όλοι μαζί θα δουλέψουμε για το καλό του τόπου. Θα επιδιώξω να πάρουν θέσεις ευθύνης και άτομα που εκλέχτηκαν με άλλους συνδυασμούς. Δε μας χωρίζει τίποτα. Ο αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου και αυτά είναι κοινά για όλους”.

Αναφερόμενος στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων της νέας διοίκησης, μετά από τα προβλήματα της καθαριότητας, της σχολικής στέγης και του αθλητισμού εστίασε στις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν, με πρώτη την λήψη μέτρων κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Από την τελετή ορκωμοσίας δεν έλειψαν οι συγκινήσεις και οι εκπλήξεις.

Μετά τις εγκάρδιες και δημόσιες ευχαριστίες του Δημάρχου προς την σύζυγό του Κορίνα Μαυράκη εκπαιδευτικό, στον 13χρονο γιο του, στην μητέρα και στα αδέλφια του, παρέλαβε συγκινημένος μία ανθοδέσμη από την μητέρα του.

Αμέσως μετά, την συγκίνηση διαδέχθηκε η έκπληξη που του επεφύλαξε ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης με τους γνωστούς και αγαπητούς Πόντιους τραγουδιστές τον Αλέξη Παρχαρίδη και τον Φάνη Κουρουκλίδη οι οποίοι «εισέβαλλαν» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου τραγουδώντας το παραδοσιακό τραγούδι «Αητέντ’ς επαραπέτανεν», ξεσηκώνοντας τον κόσμο ο οποίος τους υποδέχθηκε με ένα δυνατό, ζεστό και ρυθμικά παρατεταμένο χειροκρότημα.

Χαρά και Χαμόγελα χάρισε σε 40 κυρίες η πρωτοβουλία του Νέου Δημάρχου κ. Ελευθέριου Αλεξανδρίδη να χαρίζει τα 40 Αλεξανδρινά που κόσμησαν την τελετή ορκωμοσίας, ως Χριστουγεννιάτικο δώρο…

Στην τελετή τίμησαν:

ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας,

η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη,

ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου,

ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης,

οι εκπρόσωποι του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου και Ελένη Σώκου,

ο Δήμαρχος Παιονίας, Κωνσταντίνος Σιωνίδης,

οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας και Μελίνα Δερμεντζοπούλου,

οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ευθυμιάδης και Κώστας Ανεστίδης,

ο Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στράτος Στυλιανίδης,

η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πυλαίας – Χορτιάτη, Ελένη Γιαννούδη,

ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Μπάτζιος,

ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κώστας Βασιλειάδης,

ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού Χρήστος Αντίνου , η Αντιπρόεδρος Νατάσα Τσαουσίδου κ.α

Οργάνωση, συντονισμός παρουσίαση Γραφείο Τύπου

Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τρένο Παρέσυρε ΙΧ Στην Οδό Μοναστηρίου (Foto-Video)

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *