Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου: «Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Δικαίωμα»

ΤΡΙΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Για 4η χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Κορδελιού – Εύοσμου και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης ο Ξενώνας «Ίρις» και το Γ’ Οικοτροφείο «Γλαύκη», θα πραγματοποιήσουν κοινή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα που άπτονται της Ψυχικής Υγείας.

Με κεντρικό θέμα το ετήσιο μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 2023 «Η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Δικαίωμα» η κοινή δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Εύοσμου, από τις 10:00 έως τη 1:00 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 10η Οκτωβρίου κάθε έτους.

« Για 4η χρονιά ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με τις Δομές της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης, της ΕΨΥΚΑ που έχουμε στο Δήμο μας, για να περάσουμε σε όλους το μήνυμα ότι η Ψυχική Υγεία είναι Παγκόσμιο Δικαίωμα και αυτό σημαίνει ότι εάν κάποια στιγμή καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια να μην διστάσουμε να την ζητήσουμε και κυρίως να μην το αναβάλλουμε φοβούμενοι τον στιγματισμό» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσθέτοντας ότι και φέτος στέλνουμε προς όλους ένα ηχηρό και ανθρώπινο μήνυμα, ότι αποδεχόμαστε και στηρίζουμε εκείνους που χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξή μας, για να συνεχίσουν ανεμπόδιστα και απρόσκοπτα τη ζωή τους.

Στην πλατεία Ευόσμου, θα βρίσκονται επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας οι οποίοι θα ενημερώνουν, θα συμβουλεύουν, θα απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού και θα διανέμουν έντυπο υλικό, με στόχο την αναγωγή της ψυχικής υγείας ως ένα μείζον θέμα που μας αφορά όλους.

Η ψυχική υγεία αποτελεί σημαντική ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ προτεραιότητα καθώς και δικαίωμα όλων των ανθρώπων.

Ειδικότερα, φέτος, με το μήνυμα και την παρότρυνση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι η Ψυχική υγεία είναι ένα οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη προώθησής της.

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο η ψυχική υγεία εκτιμάται, προωθείται και προστατεύεται, όπου όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες να απολαμβάνουν ψυχική ευημερία και να ασκούν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους· και όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας.

Η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης είναι ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Λειτουργεί μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Β. Ελλάδα, εφαρμόζοντας τις αρχές της Κοινωνικής – Κοινοτικής Ψυχιατρικής, συμπράττοντας στην πρακτική και ουσιαστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση της χώρας.

Για πληροφορίες, τηλέφωνα επικοινωνίας:

Φωτεινή Μουρτιάδου, Κοινωνική Λειτουργός: 6976673432

Εύη Αμοιρίδου, Κοινωνική Λειτουργός: 6978934859

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός & η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Αλεξάνδρα Κορωνίδου σας προσκαλούν την Τρίτη 10/10 «Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας» από τις 10.00- 13.00 την πλατεία Ευόσμου – στην υπαίθρια δράση που συνδιοργανώνει με τις δομές Ευόσμου της «Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών για την Ψυχική Υγεία.

Επιστήμονες & στελέχη της ΕΨΥΚΑ θα ενημερώνουν και θα διανέμουν έντυπο υλικό.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Λεωφορείο Έπεσε Από Γέφυρα Στη Βενετία, 21 Νεκροί- Tραυματίες Και Αγνοούμενοι(Φωτο-Βίντεο)

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *