Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Εκατοντάδες δημότες επισκέφθηκαν το 2ο Χωριό Πρόληψης και Υγείας του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου»

Η πλατεία Ευόσμου πλημμύρισε από δημότες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και επισκέφθηκαν τα σπίτια ενημέρωσης και πληροφόρησης του 2ου Χωριού Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας που συνδιοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δια της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης, και το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Και φέτος με σύμμαχο τον καλό καιρό και την αργία της ημέρας από νωρίς το πρωί άρχισαν να στήνονται τα έξι σπίτια πληροφόρησης και ενημέρωσης που στελέχωσαν το 2ο Χωριό Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, μετατρέποντας την πλατεία Ευόσμου σε ένα παράρτημα – πολυιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο στόχος των οργανωτών επετεύχθη με απόλυτη επιτυχία, διότι το όραμα και η επιθυμία των αδελφών – εθνικών ευεργετών, δωρητών και ιδρυτών του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου»- Νικολάου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου, έγινε πράξη με 407 συμμετοχές και με ακόμη περισσότερους πολίτες κάθε ηλικίας που επισκέφθηκαν τα σπίτια πληροφόρησης στην Πλατεία Ευόσμου.

Το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό του Νοσοκομείου, για τέσσερις ώρες βρέθηκε δίπλα στους πολίτες, στην τοπική κοινωνία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της έγκριτης ιατρικής ενημέρωσης.

Συνολικά 42 ιατροί και ειδικευμένοι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», απάντησαν σε ερωτήσεις, έλυσαν απορίες, έδωσαν οδηγίες, έκαναν μετρήσεις, διένειμαν έντυπο υλικό και παρείχαν ατομική συμβουλευτική υποστήριξη σε 407 δημότες που τη ζήτησαν.

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν και τεστ μνήμης – μίνι γνωστικής εξέτασης του ADDENBROOKE – ACE, Ελληνική έκδοση 2015, στα οποία υποβλήθηκαν 87 δημότες υπό την επίβλεψη του Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και για δεύτερη φορά επαναλήφθηκε η δημόσια επιστημονική ενημέρωση σε 54 ενδιαφερομένους για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από την αν. καθηγήτρια Εμβρυολογίας – Γενετικής στην Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ΑΠΘ, Υπεύθυνη του ivf εργαστηρίου και της Τράπεζας Κρυοσυντήρησης στην ΜΙΥΑ, Α΄Μ/Γ Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Κατερίνας Χατζημελετίου. Για το ίδιο θέμα έγινε και η διανομή του φυλλαδίου για το νέο Σχέδιο Νόμου και για το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, δια των οποίων εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού.

Επίσης, 266 πολίτες υποβλήθηκαν σε μέτρηση σακχάρου, ενημερώθηκαν για θέματα διατροφής, υποβλήθηκαν σε μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σε όλους διανεμήθηκαν φυλλάδια της ΑΝΤΗΡΙΔΑΣ μαζί με γνωστό της μπισκοτάκι.

«Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες αγαθό και δικαίωμα για όλους τους συνανθρώπους μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Σήμερα τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μία ξεχωριστή δράση στην πλατεία Ευόσμου, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας να υποβληθούν σε μία σειρά προληπτικών εξετάσεων και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για θέματα υγείας και διατροφής. Είναι καθοριστική η σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς αυτή μπορεί να σώζει ζωές και να διαφυλάξει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και την ευημερία τους», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

«Είναι πολύ τιμητικό και πολύ σημαντικό ότι το πιο σύγχρονο και πρότυπο δημόσιο νοσοκομείο της χώρας μας, το Γ.Ν. «Παπαγεωργίου», με τη διοίκηση, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους εθελοντές του, ήρθε και φέτος στην πλατεία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της βόρειας Ελλάδος με έξι ιατρικά σπίτια, για να στείλουμε όλοι μαζί το σωτήριο μήνυμα της πρόληψης και της προστασίας της υγείας σε όλους τους πολίτες, γιατί όσο κι αν οι καιροί αλλάξουν, η υγεία θα είναι πάντα το πολυτιμότερο αγαθό για όλους τους ανθρώπους της γης», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης Σοφία Τριανταφυλλίδου.

Η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του Γ.Ν. «Παπαγεωργίου», Μιχαήλ Καραβιώτης, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Εθελοντών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου «Αντηρίδα», Γεωργία Δερετζή, και ο κ. Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης Γενικός Διευθυντής του νοσοκομείου, περιηγήθηκαν σε όλα τα σπίτια του 2ου Χωριού Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, μίλησαν με τους εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και με τον κόσμο, καταλήγοντας στο Σπίτι της Αντηρίδας, στο σπίτι του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι αρωγός σε κάθε κοινωνική δράση του νοσοκομείου.

Παραλαμβάνοντας το «Ευχαριστήριο» του Δήμου, η κ. Ζωή Ψαρρά Παπαγεωργίου εξέφρασε και φέτος την ικανοποίησή της από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, την άριστη οργάνωση και τη συγκίνησή της για την επίτευξη του στόχου της δράσης που ήταν και φέτος το όραμα των ιδρυτών και δωρητών του Νοσοκομείου, αδελφών Νικολάου και Λεωνίδα Παπαγεωργίου.

O πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», Μιχαήλ Καραβιώτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τόνισε την αξία της πρόληψης, επισημαίνοντας ότι το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και σταθερά στην πρώτη γραμμή της έγκαιρης διάγνωσης, προκειμένου το σωτήριο αυτό μήνυμα να φθάσει σε όλη την κοινωνία, κάτι που σήμερα γίνεται πράξη για δεύτερη φορά, από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου που βρέθηκε και φέτος στην πλατεία δίνει σε όλους μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το σπουδαίο αυτό ιατρικό κοινωνικό και εθελοντικό έργο.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την επίδοση «Ευχαριστηρίων» σε όλους τους συμμετέχοντες από την Αντιδήμαρχο Σοφία Τριανταφυλλίδου.

Τίμησαν με την παρουσία τη δράση οι αντιδήμαρχοι Σύμινα Καλού, Παναγιώτης Καμπαρούδης, Νίκος Κουγιουμτζής, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου, οι εντεταλμένοι Σύμβουλοι Θεόδωρος Κατσούκας, Σάββας Ξενιτόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης Αντώνης Κοντσίδης κ.α.

Σχεδιασμός, Οργάνωση και Συντονισμός Νοσοκομειακών Κλινικών και Δημοτικών Υπηρεσιών: Αθανάσιος Νικολαΐδης Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Διαβάστε επίσης: 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: “Η Δεξαμενή Που Βαλτώνει”

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *