Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Δήμος Δέλτα: ομόφωνη Αρνητική γνωμοδότηση για το θέμα εγκατάστασης μονάδας υγειονομικών αποβλήτων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΗΣ POLYGREEN IKE ΣΤΗ ΒΙ.ΠΕ.Θ ΣΙΝΔΟΥ

Η Μητροπολιτική επιτροπή αποφάσισε να μη λάβει υπόψη της, την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα.

Το θέμα της εγκατάστασης αποτεφρωτηρίων στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου μας απασχολεί εδώ και τρία χρόνια.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα ήδη από το Φεβρουάριο του 2021 ήταν με ομόφωνη απόφαση του αντίθετο στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων της POLYGREEN IKE στο Ο.Τ. 52 Ο, το ίδιο είχε πράξει και για αντίστοιχη μονάδα της εταιρείας ERMONASSA A.E. που σχεδιάζονταν να εγκατασταθεί σε απόσταση κοντά σε κατοικίες του οικισμού στο Ο.Τ. 58 και η οποία ακυρώθηκε.

Με ομόφωνες αποφάσεις και κινητοποιήσεις του συνόλου των φορέων και των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας απέτρεψε την εγκατάσταση που είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει δίπλα στον οικισμό σε απόσταση 200 μέτρων από τα σπίτια. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με την ΕΤΒΑ επαναπροσδιόρισαν τη χρήση του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου ως κοινωφελούς χρήσης.

Την απόφαση ως προς την ομόφωνη αρνητική στάση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δέλτα, επικαιροποίησε με νεότερη απόφαση στις 27 Μαρτίου 2023, ώστε να καταστήσει ξεκάθαρο σε όλους τους αρμόδιους φορείς τη σταθερή και κάθετα αντίθετη στάση του στην προσπάθεια εγκατάστασης μονάδας επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στο οικοδομικό τετράγωνο 52Ο, το οποίο μεν βρίσκεται περίπου στα 2 χιλιόμετρα από τα σπίτια του οικισμού της Σίνδου και 1600 από τον οικισμό της Αγχιάλου, αλλά οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι ίδιες και δεν περιορίζονται από τέτοιες μικρές αποστάσεις.

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε σταθερά αντίθετοι στη δημιουργία εγκαταστάσεων που επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών και του ήδη επιβαρυμένου περιβάλλοντος.

Θα περιφρουρήσουμε και θα διασφαλίσουμε το δικαίωμα των κατοίκων στην ποιότητα ζωής και θα υπερασπιστούμε την ασφάλεια τους, με κάθε θεσμικό τρόπο, προσφεύγοντας σε όλα τα έννομα μέσα που μας δίνει δικαίωμα το κράτος δικαίου.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ποιότητα ζωής των κατοίκων και όλων όσων εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή, είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή. Αποτελεί κόκκινη γραμμή, η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω επιβάρυνση του. Η Δυτική πλευρά της πόλης και ειδικά η περιοχή του Δήμου Δέλτα σηκώνουν ήδη μεγάλο βάρος, με διαχρονικές ευθύνες των κατά καιρούς κυβερνήσεων και των επιλογών τους.

Θεωρούμε λανθασμένη την επιλογή της Μητροπολιτικής επιτροπής και την καλούμε να την αναθεωρήσει.

διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/exarthrosi-egklimatikis-organosis-pa/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pkκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *