Δήμος Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Δένδρα με ονοματεπώνυμο προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας

Δένδρα με… ονοματεπώνυμο  προτείνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών με αφορμή τις άναρχες κοπές εκατοντάδων δένδρων που προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες κατοίκων προς τη δημοτική διοίκηση, επισημαίνει τα εξής:

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε σύμβαση 2,5 εκατ. ευρώ, με διάρκεια 3 ετών, για την κοπή των δένδρων στην πόλη. Η ανάδοχος εταιρεία όμως δεν μαζεύει άμεσα τα κομμένα κλαδιά με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην πόλη. Αντιδήμαρχος της διοίκησης μάλιστα είπε ότι εσκεμμένα τα αφήνουν επί τόπου γιατί πηγαίνει ο κόσμος με αλυσοπρίονα, τα κόβει και τα παίρνει για το τζάκι. Τι χιούμορ!».

«Πέρα από την  ελαφρότητα της διοίκησης το θέμα είναι  πολύ σοβαρό. Εκατοντάδες δέντρα κοπήκαν στην πόλη χωρίς σχεδιασμό και επιστημονική τεκμηρίωση, όπως φάνηκε.  Ύστερα από τις διαμαρτυρίες κατοίκων και την αλλαγή αντιδημάρχου, σταμάτησε ευτυχώς αυτό το έγκλημα».

Τέλος ο κ. Χαλιαμπάλιας τονίζει ότι:  «Η πρόταση του συνδυασμού μας είναι να γίνει κωδικοποίηση όλων των δέντρων που υπάρχουν στην πόλη. Να αποκτήσουν δηλαδή ονοματεπώνυμο έτσι ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, για το καθένα ξεχωριστά».

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

✅ στο Instagram ➡ https://bit.ly/3GP7zSu

✅ στο twitter ➡ https://bit.ly/3BhnM1K

✅ στο pinterest ➡ https://bit.ly/3rKEq6T

✅ στο Youtube ➡ https://bit.ly/3HMnJh1

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *