Uncategorized

Δ. Βαλκανίδης: Τι εστί Οικουμενικός Ορθόδοξος Χριστιανός;

Φραγκεψαμε ή Τουρκεψαμε; Τι εστί Οικουμενικός Ορθόδοξος Χριστιανός Ρωμιός, της πάλαι ποτέ Ανατολής, της Νέας Ρώμης, του Κωνσταντίνου την Πόλη, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και τι Εθνικός Αρχαίος Έλληνας, ασφυκτικά κινούμενος, πέριξ της Ακροπόλεως των Αθηνών, του Χρυσού 5 Αιώνος του Περικλέους;

Οικουμενικός Ρωμιός θα πει στην απλή καθομιλουμένη, ότι έλκουμε την επιμέρους Πατροπαράδοτη, Ορθόδοξη Χριστιανική πνευματική καταγωγή μας, από τους κόλπους του Οικουμενικού Πατριαρχείο μας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, δια μέσω των 9 Αγίων Θεοφωτιστων Οικουμενικών Δογματικών Συνόδων. Εν συνεχεία τα Πνευματικά σύνορα, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστεως μας, ορμώμενοι από τους Αγίους Θεοφωτιστους Πατέρες, εν τάχει επιδερμικως σας τα απαριθμω. Καθώς η Πρώτη διεξήχθη το 325 μΧ, στην Νίκαια της Βιθυνίας, με Πρωτεργάτη τον Αυτοκράτορα και εν γένει Γενναρχη της απανταχού Οικουμενικής Ρωμιοσύνης, τον Μέγα Κωνσταντίνο. Παράλληλα όπως επίσης έλαμψε και το πνευματικό αστέρι, του μόλις 25 χρόνου Διάκου, του Στύλου της Ορθοδοξίας μας, του Μεγάλου Αθανασίου 295-373μχ, με πνευματικό καθοδηγητή, τον ασκητή της ερήμου, τον Μέγα Αντώνιο 250-356μχ.

Διότι μετέφερε στις 12 Μαϊου του 330μχ, κατόπιν του έντονου, Θεϊκού Οράματος που διείδε στον Ουρανό, το Εν Τούτο Νίκα, δια μέσω του σημείου του Σταυρού, το 312μχ. Εν ολίγοις ότι θα νικήσεις τους Εθνικούς Λατίνους εχθρούς σου, με την Ελληνική Παιδεία, των ειδωλολατρών δώδεκα Θεών του Ολύμπου, με το Σημείο του Σταυρού. Επομένως μετέφερε από τα δυτικά, της Αρχαίας Λατινικής Ρώμης, δια μέσω της Εθνικής Αρχαίας, Λατινικής ειδωλολατρίας, των δώδεκα Θεών του Ολύμπου, με την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία. Εν συνεχεία του στοχασμού και εν γένει του κοσμικού Ορθολογισμού και της συμφέρουσας, ιδιοτελεστατης νοησιαρχιας ως είθισται, με εμπνευστές τους Σωκράτη, Πλάτωνος και του Αριστοτέλη.Υπενθυμίσει εμφανής, ότι δύο θρησκείες Σταύρωσαν το ακακο αρνιο, τον Μεσσία Θεάνθρωπο Σταυρωθέντα και Ανασταντα Ιησού Χριστού, οι Ιουδαίοι Σιωνιστές Εβραίοι, δια μέσω του Υψηλόβαθμου Ιερατείου τους, με τους μισαλλοδοξους Ανάν και τον Καϊάφα. Συν τοις άλλοις και ο Υψηλόβαθμος, Λατίνος Ρωμαίος Καίσαρας, ο αδιάφορος Πόντιος Πιλάτος, κινούμενος την σήμερον εναργως αλγεινως, ως δημόσιος υπάλληλος, αρκεί να μην στερηθεί την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας. Καθώς εκπροσωπούσε, την Αρχαιότητα, των Εθνικών Ειδωλολατρών, δώδεκα Θεών του Ολύμπου, με την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία, της σκέψεως εν πολλοίς.

Εν τω μεταξύ μετέφερε ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Μητέρα του η Αγία Ελένη, συν τοις άλλοις, που ανακάλυψε το 326μχ, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, στα Άγια Θεοβαδιστα Ιεροσόλυμα, τον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας, του Θεανθρώπου Σταυρωθέντα και Ανασταντα Ιησού Χριστού, τον Άγιο Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του, όπως επίσης και τον Ναό της Γεννήσεως του, στην Βηθλεέμ. Ως εκ τούτου την μετέφερε προς τα Ανατολικά, την Καινούργια του, Χριστιανική πλέον Πρωτεύουσα, της Αυτοκρατορίας του, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Νέα Ρώμη, στον Κερατειο Κόλπο του Βοσπόρου, στον Πεντάλοφο.

Οι υπόλοιπες Άγιες Οικουμενικές Δογματικές Συνοδούς, διεξήχθησαν, η Δεύτερη το 381μχ στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, επί Αυτοκράτορος του Μεγάλου Θεοδοσίου και με Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Εν γένει ένας από τους Τρεις Ιεράρχες, οι Μέγιστοι Προστάτες της Τρισηλιου Θεότητας, των Γραμμάτων, με τους Μεγάλο Βασίλειο, Επίσκοπο Καισαρείας και τον Ιερό Χρυσόστομο, Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης.

Η Τρίτη διεξήχθη στην Έφεσο το 431μχ, με πρωτεργάτη τον Άγιο Πατριάρχη Κυρίλλου Αλεξανδρείας, ενώ η Τέταρτη το 451μχ, στην Χαλκηδόνα της Μικράς Ασίας και επικυρώθηκε με το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Εκ νέου για αυτό και άλλωστε εναργως, ο τόπος μας, δια μέσω του ενιαίου Δήμου Χαλκηδόνας, ονομάζεται ως Δήμος Χαλκηδόνος, προς τιμήν, τιμής ένεκεν, της εν λόγω Τετάρτης Αγίας Οικουμενικής Δογματικής Συνόδου. Καθώς αποφάνθηκε Αγιοπνευματικα, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, ότι ο Θεάνθρωπος Σταυρωθεντας και Ανασταντας Ιησούς Χριστός, ο Μεσσίας και εν γένει ο Πλάστης μας και ο Δημιουργός του σύμπαντος Κόσμου. Επιπροσθέτως το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, έχει Δύο τέλειες φύσεις, ως Θεάνθρωπος, Τέλειος και Αναμάρτητος Θεός και Τέλειος Αναμάρτητος Άνθρωπος, δια μέσω της Αειπαρθενου Υπεραγίας Θεοτόκου Παναγιάς μας, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Η Πέμπτη Αγία Οικουμενική Δογματική Σύνοδος, διεξήχθη το 553μχ, στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, επί Αυτοκράτορα Ιουστινιανού, στην Μέγιστη Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας, της Αγίας Σοφίας 532-537μχ.

Η Έκτη διεξήχθη το 681μχ, με τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή, ενώ η Έβδομη το 787μχ, στην Νίκαια της Βιθυνίας, με την Αναστήλωση των Αγίων Ορθοδόξων Χριστιανών Εικόνων μας, δια μέσω του Αγίου Θεοφωτιστου Πατέρα, του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Εν συνεχεία η Όγδοη Αγία Οικουμενική Δογματική Σύνοδος, διεξήχθη το 879μχ, στην εσαεί Πρωτεύουσα μας, την Κωνσταντινούπολη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Νέα Ρώμη, επί Αγίου Πατριάρχη Μέγα Φωτίου. Καθώς δεν δεχόταν και πως θα μπορούσε άλλωστε, τις αυθαίρετες αντικανονικές, αιρετικές βλασφημιες, εκ δυτικής αιρετικής φραγκικής Εσπερίας, δια μέσω του Λατίνου Πάπα. Επειδή αλλοίωσαν ξεκάθαρα δημαγωγικά, υπό την εποπτεία του μέγιστου αιρετικού, όλων των εποχών, του Φράγκου πολιτικού Καρλομάγνου, το 800μχ, το Σύμβολο της Πίστεως μας, το Πατροπαράδοτο Ορθόδοξο Χριστιανικό, Πιστεύω μας, εν συνόλω των 12 Άρθρων του.

Προσθέτωντας σαφώς αντικανονικά, αντιχριστιανικά εν πολλοίς και εν γένει αντορθοδοξα αντιπατερικα, ότι ο Λατίνος Παπάς της Ρώμης, από εδώ και στο εξής, θα έχει το υποτιθέμενο δήθεν Πρωτείο, συν τοις άλλοις το αλάθητο. Εκ νέου τα συγχωροχάρτια, δηλαδή θα τον πληρώνουν οι πιστοί και αυτός θα εξαγοράζει τις αμαρτίες του, κινούμενος τρόπον τινά, ως θεός επί γης και λέγοντας ότι σας συγχωρώ και άρα θα πάτε στον παράδεισο. Επιπροσθέτως τα πρόσφορα του αντιδωρου στην Εκκλησία, δεν θα είναι ζυμωμένα πατροπαράδοτα, όπως ήταν όλα αυτά τα αναρίθμητα χρόνια, διότι έτσι μας κανοναρχουσαν οι Άγιοι Θεοφωτιστοι Πατέρες, των 9 Οικουμενικών Δογματικών Συνόδων, συνοδευόμενα εκτός από το Άγιο Θεοφωτιστο Ευαγγέλιο, αλλά και από την Αγία Ιερά Παράδοση μας. Εν αντιθέσει αλλά αζυμα και εν κατακλείδι, πρόσθεσαν στο Σύμβολο της Πίστεως μας, το Πατροπαράδοτο Θεολογικό Πιστεύω, ότι το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας και Αδιαιρέτου Ομοουσίου Τριάδος, δεν εκπορεύεται μόνο εκ του Πατρός. Ως εκ τούτου όπως όλους αυτούς τους πολλαπλούς αιώνες, μας Κανοναρχουσαν Θεόπνευστα οι Άγιοι Θεοφωτιστοι Πατέρες, αλλά και εκ του Υιού, η Μέγα θεολογική αντικανονική, αιρετική βλασφημία, το λεγόμενο Φιλιοκβε.

Εν τέλει η Ένατη Αγία Οικουμενική Δογματική Σύνοδος, διεξήχθη το 1351μχ, στην Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, επί του Μέγιστου Ρωμιου, Ορθοδόξου Χριστιανού Θεολόγου μας, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά 1295-1359, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διότι πρωτύτερα, το 1054, επήλθε το Οριστικό σχησμα του αναθέματος, ένθεν εκείθεν εκατέρωθεν, ενώ στις 12 Απριλίου του το 1204, με την Τετάρτη Σταυροφορία τους, οι αιρετικοί Φράγκοι Λατίνοι του Ποντίφικα Πάπα, δια μέσω του κοσμικού κράτους τους, του Βατικανού. Ως εκ τούτου κατέλαβαν την Αυτοκρατορία μας, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Νέα Ρώμη. Επειδή υποτίθεται οι 9 Σταυροφορίες τους, διεξάγονταν, για να απελευθερώσουν τους Αγίους Θεοβαδιστους Τόπους των Ιεροσολύμων, από τους άπιστους Άραβες, αλλόθρησκους Μουσουλμάνους, αλλά ο μακροπρόθεσμος σκοπός τους, ήταν ένας και μοναδικός. Εν ολίγοις το πως θα καταφέρουν να σκλαβωσουν, μία ώρα γρηγορότερα από αρχυτερα, δια μέσω της δολιας υποχθονιας οδού, την Ανατολική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία του Χριστού, του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης.

Επομένως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ήρθε ξεκάθαρα αντιμέτωπος, με τον Βαρλαάμ τον Καλαβρο, Έλληνα στην καταγωγή, από την Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας. Επειδή ως Υψηλόβαθμος εις την Ιεραρχία της Αρχιεροσυνης, αιρετικός Παπικός, Λατίνος Φράγκος Καρδινάλιος, καθώς εκπροσωπούσε τον αρχαίο εθνικό, φιλοσοφικό, ειδωλολατρικό κόσμο. Εν τω μεταξύ καθώς υπέβοσκε, δια μέσω των δώδεκα Θεών του Ολύμπου, με την Ελληνική φιλοσοφική παιδεία. Εν κατακλείδι την σήμερον, στην Πόλη των Πόλεων, την Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη και Νέα Ρώμη, έχουν απομείνει εν μέρει, κάποιοι λιγοστοί, ελάχιστοι υπερήλικες γέροντες, Ορθόδοξοι Χριστιανοί, απομεινάρια, της πάλαι ποτέ ανατολικής Οικουμενικής Ρωμιοσύνης, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, καθώς εδρεύει στο Φανάρι. Είναι οι λεγόμενοι Πατροπαραδοτοι Ρωμιοί της Πόλης, και όχι Βυζαντινοί Έλληνες, όπως επιθυμεί να μας ονομάζουν, οι υποτιθέμενοι δυτικοί Χριστιανικοί Σύμμαχοί μας, των Αγγλογάλλων, δια μέσω της Συνθήκης του Λονδίνου του 1830 και φυσικά από πίσω υποβόσκει ο αιρετικός Λατίνος Παπάς.Διότι δεν θέλει να μας ονομάζουν Ρωμιούς, της Νέας Ρώμης, του Κωνσταντίνου την Πόλη και εν γένει να μην ενθυμουμαστε τις πατροπαράδοτες ρίζες των Ονομασιών. Επειδή αυτός καπαρωσε εκ προοιμίου, το Όνομα Ρωμαιοκαθολικοί από τον 9 αιώνα, δια μέσω του Κοσμικού Αυτοκράτορα και μέγιστου αιρετικού, όλων των εποχών, του Καρλομάγνου, λόγω του ότι δεν σκλαβωθηκε, όπως εμείς με τετρακόσια χρόνια επίσημα, στους Μουσουλμάνους και ανεπίσημα στους Φράγκους.

Εν αντιθέσει όμως, οι αλλόθρησκοι Οθωμανοί Μουσουλμάνοι, γνωρίζουν εκ των προτέρων, το ποια Αυτοκρατορία κατέλαβαν, στις 29 Μαϊου του 1453, λόγω της καταφανής αμαρτίας, δια της αμετανοησιας μας. Διότι η τελευταία βλάσφημη αιρετική δυναστεία των Παλαιολόγων, ήταν φιλοδυτικη, ερωτοτροπωντας σαφώς, με τον αιρετικό βλάσφημο Λατίνο Πάπα, για αυτό και άλλωστε, έπραξαν συλλειτουργο μέσα στην Εκκλησία μας, την μεγαλύτερη της Ορθοδοξίας, δια μέσω της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης, της Αγίας Σοφίας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα το 1452. Παράλληλα υπέγραψαν πρωτύτερα και την Ένωση των Εκκλησιών, στην Συνοδό Φερραρας Φλωρεντίας, το 1438-39. Απεναντίας μόνο ένας ηρωικός φλογερός, Άγιος Ομολογητής δεν υπέγραψε, ο Επίσκοπος Εφέσσου, ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός 1444+ λέγοντας ο Ποντίφικας Παπάς τότε, υπέγραψαν όλοι οι Γραικοί; Υποτίθεται αιρετικοί, και του είπαν όχι όλοι, ένας δεν υπέγραψε, ο Μάρκος ο Ευγενικός Επίσκοπος Εφέσσου, μονολογώντας τότε, εμ! τότε δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Καθώς αυτός είναι γνήσιος, πατροπαράδοτος αυθεντικός Ρωμιός, Ορθόδοξος Χριστιανός, συνεχιστής της Νέας Ρώμης, του Κωνσταντίνου την Πόλη. Επειδή οι αλλόθρησκοι Οθωμανοί Μουσουλμάνοι, στα 400 χρόνια της σκλαβιάς μας αποκαλούσαν, υποτιμητικά ραγιάδες και γκιαουρηδες, δηλαδή άπιστους και σκλάβους, ενώ οι αιρετικοί βλάσφημοι Φράγκοι Λατίνοι του Ποντίφικα Πάπα, ως Γραικούς, στην Φραγκοκρατία. Εν γένει αιρετικούς, ενώ εμείς ήμασταν οι γνήσιοι αυθεντικοί παραδοσιακοί Ρωμιοί, της Νέας Ρώμης του Κωνσταντίνου την Πόλη.

Εν τέλει οι Οθωμανοί Μουσουλμάνοι, γνώριζαν εκ των προτέρων, το ποια Αυτοκρατορία κατέλαβαν, την Ρωμανία, της Νέας Ρώμης του Κωνσταντίνου την Πόλη και όχι φυσικά την Βυζαντινή των Αρχαίων Ελλήνων. Ως εκ τούτου για αυτό και τους λιγοστούς κατοίκους της πάλαι ποτέ Ανατολής Οικουμενικής Ρωμιοσύνης, τους αποκαλούν, ως Ρωμιούς της Πόλεως, ώστε να αποκτήσει αίγλη δια μέσω του κύρους τους, η κατάλυση της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας, του Κωνσταντίνου την Πόλη, την Νέα Ρώμη. Υστερόγραφο η ονομασία της λέξεως Έλληνας και Ελληνικός, σημαίνει στην απλή καθομιλουμένη, μόνο αρχαιότητα, πέριξ της ασφυκτικά κινούμενης, συντηρητικής Ακροπόλεως, των αρχαίων Εθνικών Αθηνών, δια μέσω των διαιρετικων πόλεων κρατών. Αυτό το Όνομα μας το παραχώρησαν, ώστε να ικανοποιήσουν τα δικά τους, ιδιοτελεστατα πολυποίκιλα, συντηρητικά συμβιβασμενα συμφέροντα, οι υποτιθέμενοι δυτικοί σαφώς αιρετικοί Χριστιανικοί Σύμμαχοί μας. Αφενός μεν, οι Άγγλοι δια μέσω του Κόμματος τους, του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου και οι Γάλλοι με τον Ιωάννη Κωλέττη, αλλά αφετέρου δε και οι Ρώσοι με τον Ανδρέα Μεταξά, στην Συνθήκη του Λονδίνου το 1830.

Πατώντας επάνω στο αίμα του Πρώτου Ρωμιου Ορθοδόξου Χριστιανού Κυβερνήτη μας, του Ιωάννη Καποδίστρια, που τον δολοφόνησαν αγριως βαναυσως κακήν κακώς αλγεινως, οι Αγγλογάλλοι με τους τοπικούς πρόθυμους προύχοντες και τους Κοτζαμπάσηδες της Μάνης, δια μέσω Μαυρομιχαλαίων του 1831. Εν συνεχεία ήρθαν οι αιρετοί βλάσφημοι Βαυαροί του Όθωνα 1833-1862, προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Ήρωα της Ρωμιοσύνης, τον Γέρο του Μωριά, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που τον αποκάλεσαν Πελοποννήσου και Ιωάννη Πλαπούτα. Κυνήγησαν ανηλεώς την Φιλορθοδοξη Εταιρεία του 1840, τον Άγιο Παπουλακο 1780-1861, τον Κοσμοκαλογερο Κοσμά Φλαμιατο 1851- τον Νικήτα Σταματελοπουλο τον ρήμαξαν να τον δέρνουν, γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ένα κράτος, Ορθόδοξο Χριστιανικό, ελκοντας την πνευματική καταγωγή τους, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Εν αντιθέσει και όχι επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπως φανατικως, από την Αρχαιότητα, δια μέσω των Εθνικών Ελλήνων, πέριξ της Ακροπόλεως των Αθηνών.

Ο Άγιος Φωτιστής του Γένους μας, των Οικουμενικών Ρωμιών, των Ορθοδόξων Χριστιανών, της πάλαι ποτέ Ανατολής, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης, ο Άγιος Πατρό Κοσμάς ο Αιτωλός 1714-1779, μας κανοναρχουσε Θεόπνευστα Αγιοπατερικα. Εν συνεχεία όταν τον ρωτούσαν, εμφανώς φοβισμένα, οι σκλάβοι Ρωμιοί πρόγονοι μας, μέσα στην περίοδο των τετρακοσίων χρόνων, της Μουσουλμανικής και συνάμα φραγκικής λατινικής, αιρετικής Εσπερίας, δια της Φραγκοκρατίας. Ρωτώντας τον, το πότε θα έρθει το πολυπόθητο ποθούμενο, της λευτεριάς, λέγοντας μάλιστα την περαιτέρω φράση, ποτέ θα έρθει ο Μοσχοβος, να φέρει το Σεφέρη. Εννοώντας το Ξανθό Ομοδοξο γένος, του Τσάρου της Ρωσίας, ώστε να μας απελευθερώσει, από τους άπιστους τυράννους Μουσουλμάνους, αλλά και από τους προβατοσχημους λύκους, δια των αιρετικών βλασφημων, εκ Δυτικής αιρετικής Εσπερίας, Φράγκων του Λατίνου Πάπα.

Τότε έλεγε, δεν θα έρθει το πολυπόθητο ποθούμενο της λευτεριάς, εν γένει θα αργήσει πολύ, διότι δεν θα έρθει το Ρωμαίικο, αλλά το Ψευτορωμαιικο, δηλαδή δεν θα έρθει ένα Ελεύθερο Κράτος, αμιγώς Ορθόδοξο Χριστιανικό, συνεχεία της Ρωμιοσύνης, δεν μέσω της Νέας Ρώμης, του Κωνσταντίνου την Πόλη. Παράλληλα ανεξάρτητο, αδέσμευτο, ακηδεμονευτο εν πολλοίς, από τις ξένες δυτικές εξαρτήσεις, του αιρετικού βλασφημους, δυτικού χριστιανισμού, δια των πρεσβειών τους, αλλά μόνο το αρχαίο ελληνικό, ερωτοτροπωντας ξανά και πάλι, με τα Εθνικά είδωλα, των δώδεκα Θεών του Ολύμπου. Για αυτό και εμείς ξεκάθαρα προτείνουμε, να πραγματοποιηθεί ένα σοβαρό επιτέλους, έστω και παρά πολύ ετεροχρονισμένα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ, ένα δημοκρατικό Δημοψήφισμα, με ίσους όρους και σταθμούς, όπως συμβαίνει σε όλες τις υποτιθέμενες σύγχρονες, Ευρωπαϊκές χώρες της Δύσεως. Για το εάν συμφωνούν ή όχι, οι συμπατριώτες μας, οι Πατροπαραδοτοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, της πάλαι ποτέ Ανατολής, δια μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας της Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Ως εκ τούτου, δίπλα από το Όνομα Ελλάδα, που σημαίνει μόνο αρχαιότητα, πέριξ της ασφυκτικά κινούμενης, συντηρητικής Ακροπόλεως, των αρχαίων Εθνικών Πόλεων Κρατών.

Καθώς μας το παραχώρησαν, επιλεκτικά μονομερώς, αμετροεπως φανατικως, στην Συνθήκη του Λονδίνου το 1830, οι υποτιθέμενοι δυτικοί Χριστιανικοί Σύμμαχοί μας, των εγγυητριων Δυνάμεων, των Αγγλογάλλων και των Ρώσων, και όχι εμείς από μόνοι μας, στην ηρωική πόλη του Μεσολογγίου ή στην Πρώτη Πρωτεύουσα μας, στο Ναύπλιο και ου το καθεξής. Επομένως να προσθέσουμε, δίπλα από την αρχαιότητα, της λέξεως Ελλάδα και την Παγκόσμια Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας, που ανέκαθεν μας συνόδευε διαχρονικά, φτάνοντας μέχρι το σημερινό διηνεκές, με τις δύο Ονομασίες των λέξεων, ως Ελλάδα-Οικουμενικη ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ. Έλληνες είμαστε στην Εθνικότητα, δια μέσω της αρχαιότητας, ενώ Ρωμιοί, της Νέας Ρώμης του Κωνσταντίνου την Πόλη, είμαστε στην Οικουμενική Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Θρακομακεδόνες είμαστε στην Γεωγραφία.

Εκ μέρους του ΕΝΘΕΟΥ ΚΊΝΗΜΑΤΟΣ της Ρωμιοσύνης του Δήμου Χαλκηδόνας, Ελλάδα Οικουμενική ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ, με Ρωμαίικη Συνείδηση Αφύπνιση, ως Δήμος Αγίων και Δήμος Ηρώων, πάμε για την Νέα Ρώμη, του Κωνσταντίνου την Πόλη, ακολουθώντας τα βήματα της χαμένης και συνάμα ξεχασμένης Πατροπαράδοτης Ρωμιοσύνης, μέσω του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος Δούκα Γ, 1193-1254 από το blog μας tamystikatoubaltou.blogspot.com.

Ο ανάξιος δούλος του Θεού ο Βαλκανιδης Δήμος εκ Κουφαλίων.

Διαβάστε επίσης: https://syndimotis.com/kpodd-enimerosi-gia-ton-myelo-ton-osto/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *