Ανακοινώσεις του Δήμου Θερμαϊκού Δήμος Θερμαϊκού Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δ. Θερμαϊκού: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Θρησκευτική Πανήγυρη Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης στην Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Θερμαϊκού – Τμήμα Ρύθμισης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων ανακοινώνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφερόμενων πωλητών για την έκδοση άδειας συμμετοχής στη θρησκευτική εμποροπανήγυρη επ΄ ευκαιρίας εορτασμού του «Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης» κοινότητα Νέας Μηχανιώνας Δήμου Θερμαϊκού (23 Αυγούστου 2024), η οποία θα διεξαχθεί την περίοδο 19-24 Αυγούστου 2024 (19 Αυγούστου 2024 στήσιμο πάγκων).

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από 4/7/24 έως 19/7/2024, με τους ακόλουθους τρόπους:

α) είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία κατά τις ώρες 8.00π.μ.-13.00μ.μ. στο Γραφείο Χορήγησης Αδειών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων στο Δημαρχείο Θερμαϊκού Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 – Περαία, Ισόγειο,

β) είτε με αποστολή της αίτησης και των δικαιολογητικών ηλεκτρονικά στο email: katastimata@thermaikos.gr. (Προτείνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερόμενων η χρήση αυτού του τρόπου υποβολής αιτήσεων)

Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1.Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Άδεια Διαμονής πλήρους κάλυψης (για αλλοδαπούς)
2.Άδεια Υπαίθριου Εμπορίου, κατά περίπτωση, όπως:

Α) Άδεια παραγωγού πωλητή σε λαϊκή αγορά

Β) Άδεια επαγγελματία πωλητή σε λαϊκή αγορά

Γ) Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές (για όσους διαθέτουν κατάστημα)

Δ) Άδεια πωλητή χειροτέχνη καλλιτέχνη

Ε) Άδεια Παραγωγού Μικροπωλητή

ΣΤ) Άδεια καντίνας

3.Πιστοποιητικό υγείας όπου απαιτείται
4.Απόδειξη ταμειακής μηχανής
5.Εκτύπωση των στοιχείων Μητρώου της Επιχείρησης από ΑΑΔΕ όπου φαίνονται οι ΚΑΔ δραστηριότητας.

Αιτήσεις που δε θα συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές και δε θα πρωτοκολλούνται. Επιπλέον, για την έκδοση της άδειας συμμετοχής απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενδιαφερόμενων προς το Δήμο Θερμαϊκού (Ν.3463/2006, Αρ.285).

Εφόσον τα υποβληθέντα δικαιολογητικά είναι πλήρη, το Γραφείο Χορήγησης Αδειών θα ενημερώνει τον αιτούντα για την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους συμμετοχής στην πανήγυρη, το οποίο μπορεί να καταβληθεί είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα στο Ταμείο του Δήμου Θερμαϊκού (Δημαρχείο Περαίας) είτε με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Θερμαϊκού (Τράπεζα EUROBANK, IBAN: GR4602600940000020200517356, Αιτιολογία κατάθεσης: ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΟ, ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ)

Βάσει της ισχύουσας απόφασης δημοτικού συμβουλίου 19/2024 (ΑΔΑ: ΨΖ4ΖΩΡ2-ΦΡΞ), τα προβλεπόμενα τέλη, τα οποία πρέπει να προκαταβληθούν για να εκδοθεί η άδεια για τη συμμετοχή στην εν λόγω πανήγυρη είναι τα ακόλουθα:

1.Μικροπωλητές 95,00€ το τρέχον μέτρο με πλάτος 2 μέτρα.

2.Καταστηματάρχες (σημ. όσοι διαθέτουν νόμιμα λειτουργούντα καταστήματα επί των οδών που διεξάγεται η πανήγυρη και πληρούν και τις λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής) 70,00€ το τρέχον μέτρα με πλάτος 2 μέτρα.

3.Καντίνες 1.000,00€ εφάπαξ.

4.Λουκουμάδες 400,00€ (για πάγκο δύο μέτρων, και το υπερβάλλον με το ισχύον τέλος ανά μέτρο για τους μικροπωλητές)

5.Ψησταρίες 450,00€ το τρέχον μέτρο.

6.Λούκα Παρκ – Κούνιες 15,00€ το τ.μ.

Η συμμετοχή στην πανήγυρη χωρίς την έκδοση της ανωτέρω προβλεπόμενης άδειας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και επισύρει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2392330068-016 κατά τις εργάσιμες ημέρες από 08.00 έως 13.00.

Διαβάστε επίσης: Πρώτα Ο Πολίτης: “Μελέτη Για Την Αντικατάσταση Των Δικτύων Ύδρευσης”

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *