Ανακοινώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Τοπικά νέα Δήμου Ωραιοκάστρου

Δ. Ωραιοκάστρου – Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας: Πραγματοποιήθηκε το 6ο Αντάμωμα Χορευτικών

Δ. Ωραιοκάστρου – Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας: Η μοναδική ομορφιά των παραδοσιακών χορών αναδείχθηκε στο 6ο Αντάμωμα Χορευτικών

Χορευτές από Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης συναντήθηκαν στο 6ο Αντάμωμα Χορευτικών 2024, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι χορευτές αντάμωσαν στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ του Σαββάτου και με το σύνθημα «Τα λόγια χωρίζουν, ο χορός ενώνει» ένωσαν τα χέρια και ανέδειξαν την μοναδική ομορφιά των παραδοσιακών χορών.

Το κοινό στην εκδήλωση καλωσόρισαν η πρόεδρος της «Εστίας Φιλαδελφέων», Μαρία Γελαϊτζόγλου και η χοροδιδάσκαλος, Βάσω Μουρατίδου, η οποία παρουσίασε στο κοινό τους χορευτικούς συλλόγους που συμμετείχαν.

«Ως διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση των παραδόσεών μας και την ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού έργου που παράγεται στην περιοχή μας. Απόψε έχουμε την ευκαιρία να δούμε παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές και να διασκεδάσουμε, ευχαριστώ όσους συνέβαλαν για να γίνει η εκδήλωση», είπε η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου, μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

«Σας καλωσορίζουμε στον τόπο μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Απόψε μας δίνεται η αφορμή να διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα να μεταδώσουμε το μήνυμα πως και μέσα από τον χορό κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις μας για να τις μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και χαιρέτισε ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς, ο οποίος συνεχάρη όσους συνέβαλαν να γίνει η εκδήλωση και τα μέλη των χορευτικών συλλόγων που συμμετείχαν, καθώς διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις μέσω του χορού.

Στο 6ο Αντάμωμα Χορευτικών 2024 συμμετείχαν οι σύλλογοι: «Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής», «Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου», «Χορευτική Ακαδημία του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης», «Λαογραφικό Τμήμα Αγίου Γεωργίου Ελευθερίου – Κορδελιού», «Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου» και ο σύλλογος- οικοδεσπότης «Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας – Εστία Φιλαδελφέων».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωραιοκάστρου, πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Τον Αύγουστο Οι Πρώτες Συντάξεις Αγροτών Και Άλλων Επαγγελματιών Με Υψηλές Οφειλές Προς ΕΦΚΑ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *