Ανακοινώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Τοπικά νέα Δήμου Ωραιοκάστρου

 Δ. Ωραιοκάστρου: «Οι Αναμνήσεις Ενός Καθρέφτη» Με Αναφορά Στην Καππαδοκία, Τη Σμύρνη Και Τη Λέσβο

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» Δ. Ωραιοκάστρου: «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη» με αναφορά στην Καππαδοκία, τη Σμύρνη και τη Λέσβο.

Με την μουσικοχορευτική παράσταση «Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη» με αναφορά στην Καππαδοκία, τη Σμύρνη, τη Λέσβο και στη ρεμπέτικη παράδοση συνεχίζεται το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου «Μακεδνό» και θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023, στις 21.15, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Οδ. Ελύτη 19, Ωραιόκαστρο).

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Οι αναμνήσεις ενός καθρέφτη» είναι μία μουσικοχορευτική παράσταση με αναφορές στις συνήθειες και στους χορούς των Ελλήνων της Καππαδοκίας και της Μικράς Ασίας. Στην παράσταση υπάρχουν επίσης αναφορές στο χρονικό του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τις πατρογονικές εστίες τους μέχρι και την εγκατάστασή τους στα ελληνικά νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μετέφεραν και εξέλιξαν τον πολιτισμό τους μέχρι και τη ρεμπέτικη παράδοση.

Όλα αυτά παρουσιάζονται με οπτικοακουστικό υλικό και με ορχήστρα που συνοδεύει τους χορευτές του συλλόγου «Μακεδνός».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης: Ανακοίνωση Δ/Νσης Κτηνιατρικής ΠΚΜ Για Την Αφρικανική Πανώλη Των Χοίρων

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *