Ανακοινώσεις Δήμου Λαγκαδά Δήμος Λαγκαδα Δήμος Λαγκαδά Υγεία

Δ. Λαγκαδά: Δράσεις προληπτικής ιατρικής και προαγωγής δημόσιας υγείας στην Κοινότητα Όσσας

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαγκαδά, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας κ. Μάρκου Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σοχού, ιατρός κ. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, σε συνεργασία με τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι Βερτίσκου», και την υποστήριξη της προέδρου της κοινότητας Όσσας κας Καραϊωάννου Σοφίας, καθώς και του Κοινωνικού Φαρμακείου- Παντοπωλείου του Δήμου Λαγκαδά, εκπονούν πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών ελέγχων σε πολίτες του Δήμου Λαγκαδά. Μια πρωτοβουλία πνοής για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής!

Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχημένη του πορεία δράσης στην Ξυλόπολη, αναδεικνύοντας την αξία και το σημαντικό ρόλο της Προληπτικής Ιατρικής στον τομέα της ανθρώπινης υγείας και της ευεξίας, συνεχίζεται στην κοινότητα Όσσας, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα από 9π.μ. έως 1μ.μ., στο πρώην Δημαρχείο Όσσας στο ισόγειο, όπου θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις που αφορούν την πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων, όπως μέτρηση γλυκόζης αίματος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κ.α. από ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Δήμος Λαγκαδά, εφαρμόζοντας δράσεις Προληπτικής Ιατρικής στοχεύει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην ανίχνευση εγκαίρως προβλημάτων υγείας του πληθυσμού της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, όπου η πρόσβαση σε Μονάδες Υγείας είναι πιο δύσκολη.

Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει δωρεάν μαζικούς ιατρικούς ελέγχους, καθώς και ευαισθητοποίηση- ενημέρωση των συνανθρώπων μας σχετικά με την προφύλαξη από διάφορα νοσήματα που θεωρείται ότι απειλούν και την ίδια τη ζωή μας, ενώ παράλληλα παρακινεί τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις προληπτικές εξετάσεις, να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα: 2394330143, 2394330145 (γραφείο Βοήθεια στο Σπίτι Βερτίσκου),
Πληροφορίες στην πρόεδρο της κοινότητας Όσσας ή στα τηλέφωνα 2394020842, 2394020802 (γραφείο ΚΕΠ Υγείας)

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν Από Σήμερα Οι Εξετάσεις Στα Αγωνίσματα – Ολοκληρώνονται Για Τους Υποψήφιους Των ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *