Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Πολιτιστικά Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ανοίγει τις “πύλες” του το 27ο Φεστιβάλ Παιδείας (08/04/2024)

Το 27ο Φεστιβάλ Παιδείας, έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς του, διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής & Δραστηριοτήτων. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου και το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούνιο, με δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις δύο δημοτικές ενότητες (Εύοσμος, Ελευθέριο-Κορδελιό) του δήμου.

Με τίτλο «Στο ρυθμό της Δημοκρατίας – The beat of Democracy», το 27ο Φεστιβάλ Παιδείας έχει ως σκοπό να ενεργοποιήσει τους μαθητές, από τις μικρές τάξεις του νηπιαγωγείου έως τις τάξεις του λυκείου, ώστε να προβληματιστούν, να πειραματιστούν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους αναφορικά με την έννοια της Δημοκρατίας, συμμετέχοντας σε διάφορους διαγωνισμούς.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει δημιουργίες και δράσεις που απευθύνονται στο σύνολο των περίπου 18.000 μαθητών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ζωγραφικής (μαθητές των νηπιαγωγείων και της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού), διαγωνισμό ποίησης (μαθητές γυμνασίων και λυκείων), διαγωνισμό φωτογραφίας (μαθητές δημοτικού, γυμνασίου & λυκείου) και διαγωνισμό εκφραστικής ανάγνωσης (μαθητές γυμνασίου – λυκείου).

Επίσης, στο πλαίσιο του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας θα πραγματοποιηθούν τα εξής σεμινάρια:

1.Φωτογραφίας με τίτλο: «Η χαρά της φωτογραφίας», από την ιστορικό τέχνης Νόπη Σωτηριάδου, μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου «ΦΩΤΟΠΟΡΟΙ». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, στις 18:00μ.μ., στο Τμήμα Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57).
2.Σεμινάριο ποίησης από τον υποψήφιο διδάκτορα Δημιουργικής Γραφής & Κριτικής, Δήμο Χλωπτσιούδη. Θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου, στις 19:00, στο Τμήμα Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου).
3.Σεμινάριο εκφραστικής ανάγνωσης από την ποιήτρια – φιλόλογο, Αφροδίτη Διαμαντοπούλου. Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου, στις 18:00 μ.μ., στο Τμήμα Βιβλιοθήκης του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μεγ. Αλεξάνδρου 57).

Ημερίδες και διαγωνισμοί:

Στις δράσεις του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας περιλαμβάνονται και ημερίδες από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων με θέμα: «Πρόληψη Νεανικής Παραβατικότητας». Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:

1. Στις 11 Απριλίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ., στο Πολυλειτουργικό Κέντρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» (Μοναστηρίου & Παρατσίκογλου 2).
2.Στις 17 Απριλίου, από τις 11:30 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ., στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων των ΕΠΑΛ Ευόσμου
3.Στις 22 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Το διαγωνιστικό μέρος του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας ξεκινά στις 24 Απριλίου, με το διαγωνισμό της εκφραστικής ανάγνωσης. Συνεχίζεται στις 15 Μαΐου με το διαγωνισμό ποίησης και ακολουθεί στις 20 Μαΐου ο διαγωνισμός φωτογραφίας. Ολοκληρώνεται στις 22 Μαΐου με το διαγωνισμό ζωγραφικής, στον οποίο θα πάρουν μέρος οι μαθητές των νηπιαγωγείων. Οι ώρες των διαγωνισμών θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Το Φεστιβάλ Παιδείας θα πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους:

1.Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος του οποίου σπουδαστές θα αναγνώσουν κείμενο από τον Επιτάφιο Λόγο του Περικλή, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της εκφραστικής ανάγνωσης (24/04/24),
2.Ο Γαλλικός Οργανισμός CEMEA, εκπρόσωποι του οποίου θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές του Internanional Film Festival, συνδράμοντας στην προβολή ταινιών μικρού μήκους για τους μαθητές της Α΄Δημοτικού
3.Η Μουσική Σχολή «ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ», σπουδαστές της οποίας θα πλαισιώσουν το διαγωνισμό της ποίησης.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε δύο εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνιο, μετά την εξεταστική περίοδο των σχολείων, στις δύο δημοτικές ενότητες Ευόσμου και Ελευθερίου-Κορδελιού), στις οποίες θα συμμετάσχουν μαθητές με μουσικά και χορευτικά σχήματα.

«Η νέα διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου έχει ως προτεραιότητά της τη νεολαία μας. Το 27ο Φεστιβάλ Παιδείας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές μας θα μπορέσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε διάφορους τομείς της τέχνης, να ενημερωθούν για το πρόβλημα της νεανικής παραβατικότητας αλλά και να βιώσουν το αίσθημα της ευγενούς άμιλλας μέσα από τους διαγωνισμούς που θα συμμετάσχουν», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του 27ου Φεστιβάλ Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: Υποχρέωση POS Σε Παραγωγούς Λαϊκών Αγορών

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *