Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Αξιού Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Δ. Δέλτα: θέματα συνεδρίασης στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Με την ανακοίνωση της είδησης της ανακήρυξης της Χαλάστρας σε ιστορική έδρα του Δήμου Δέλτα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Λουμπούτη προς το σώμα των δημοτικών συμβούλων άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους για την τηλεδιάσκεψη που είχε με την αρμόδια επιτροπή τοπονυμιών του ΥΠΕΣ που αποφάσισε ομόφωνα να ανακηρυχθεί η Χαλάστρα ιστορική έδρα ενώ ευχαρίστησε τον συγγραφέα Θεόδωρο Γλαβερη που με την έρευνα του στήριξε αυτή την προσπάθεια εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας Καμπάνιας και Ναούσης κ Παντελεήμονα για την συμβολή του καθώς και όλους τους δημοτικούς συμβούλους τους φορείς και τους συλλόγους από όλο τον δήμο.

«Με την έκδοση της απόφασης θα σας ενημερώσουμε για μια σειρά δράσεων που θα πραγματοποιήσουμε ως διοίκηση του Δήμου Δέλτα ώστε η ανακήρυξη της ιστορικής έδρας να πλαισιωθεί από μια σειρά πρακτικών και δράσεων που θα τιμήσουν όχι μόνο την κοινότητα άλλα και όλο τον Δήμο Δέλτα» τόνισε ο κ Ιωαννίδης.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχάρη τον Δήμαρχο και όλους όσους συνέβαλλαν σε όλα τα στάδια μέχρι την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Χαλάστρας Μαρία Παπαδημητρίου εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες στον Δήμαρχο και τη διοίκηση του Δήμου Δέλτα και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη για την έκβαση της υπόθεσης. Παράλληλα κάλεσε όλους τους Δημότες να ευαισθητοποιηθούν και να δράσουν ώστε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η απόφαση που όπως είπε θα έχει θετικά αποτελέσματα για όλο τον Δήμο.

Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση υποβολής τροποποιημένου τεχνικού δελτίου για την ένταξη στην πράξη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράρτημα Ρομά με δικαιούχο τον Δήμο Δέλτα από το ΚΕΚ Νεφέλη που ήταν μέχρι πρότινος. Το Κέντρο Κοινότητας θα συνεχίσει να λειτουργεί στον Δήμο Δέλτα όπου και θα μεταφερθούν και οι 17 υπάλληλοι που αμείβονται από χρηματοδότηση του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ. Με τους πόρους του προγράμματος θα αναζητηθεί νέος χώρος στέγασης με εύκολη πρόσβαση για τους δικαιούχους.

Την συζήτηση του θέματος παρακολούθησε ο πρόεδρος των Ρομά Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης που δέχτηκε τα θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη για τον αδόκητο χαμό του Κώστα Φραγκούλη μόλις στα 16 του χρόνια. «Εκφράζουμε την οδύνη μας για το θάνατο του Κώστα που τόσο νέος έφυγε από την ζωή με αυτόν τον τρόπο» τόνισε ο Δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων θεμάτων την παραχώρηση του αύλειου χώρου του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου, για το χρονικό από τις 16/12 μέχρι τις 8/1 για την μετατροπή του σε Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και την διοργάνωση εκδηλώσεων από τον Σύλλογο καταστηματαρχών Σίνδου.

https://syndimotis.com/category/dimosdelta/

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *