Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Δ. ΔΕΛΤΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΟΠΚΕ ΑΠΟ 30 ΣΕ 100 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Στη σύσκεψη των 14 Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο νέο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσιάστηκε το σχέδιο αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Yφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, καθώς και ο Pεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.


Ο Υπουργός κατέγραψε τα αιτήματα των αιρετών, μεταξύ αυτών της ανάγκης για μεταστέγαση πολλών Α.Τ στις κατά τόπους περιοχές, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων, την ενίσχυση αστυνομικών, την αύξηση των περιπολιών σε γειτονιές και ανοικτούς χώρους, την εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στους ανήλικους κ.α.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά έθεσε τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή, με τον Υπουργό να κάνει γνωστό ότι πλέον η δύναμη της ΟΠΚΕ που εδρεύει στο Δήμο Δέλτα αυξάνει την δύναμη της από 30 σε 100 αστυνομικούς συνολικά. Παράλληλα, η Δήμαρχος ζήτησε την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων καθώς στο Δήμο υπάρχει μόνο ένα, στην Σίνδο, ενώ οι ανάγκες είναι περισσότερες λόγω της μεγάλης έκτασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Δέλτα στον τομέα της διαφύλαξης της ασφάλειας του πολίτη.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Από 1η Μαΐου Οι Περιπολίες Στο Σέιχ Σου

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *