Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Χριστουγεννιάτικη Δράση στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου

Τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου. Η δράση που είχε ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, το Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αγίου Νεκταρίου, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Πολυιατρείο  Αγίου Νεκταρίου και  το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού επισκέφθηκαν το Πολύκεντρο, τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με την υπεύθυνη νηπιαγωγό και τα στελέχη των δομών που συστεγάζονται στο Πολύκεντρο Αγίου Νεκταρίου.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα πολλαπλών δράσεων του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας, τα παιδιά ζωγράφισαν, συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια και έγραψαν γράμματα στον Άγιο Βασίλη. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν δωράκια στα παιδιά.

Η υλοποίηση της Δράσης ακολουθεί τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης για το «Ανοιχτό Σχολείο» με στόχο την ένταξη του σχολείου ως βασικό και  ζωντανό κομμάτι της ζωής της κοινότητας.

Μέσα από τη δράση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία:

  • καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες
  • αναπτύξουν τις δεξιότητες συνεργασίας σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους και να επικοινωνούν
  • βελτιώσουν τις γνωστικές τους δεξιότητες
  • ψυχαγωγηθούν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής κος Γ. Παναγιωτίδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, κα Α. Πασχαλίδου και η Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου κα. Κ. Αραμπατζή.

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaadm

✅ στο Facebook ➡ https://bit.ly/3Jrx5Pk

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *