Ειδήσεις Ελλάδα

ΑΣΕΠ 2008: Αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι αδιόριστοι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 θα προβούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας,την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:30  και θα παραμείνουν  εκεί όσο χρειαστεί μέχρι επιτέλους η Υπουργός Παιδείας να τους δεχτεί και να γίνει συνάντηση  μέσα στο Υπουργείο. Η Υπουργός αρνείται να απαντήσει στο σχετικό αίτημα εδώ και μήνες.


Η “οδύσσεια” των επιτυχόντων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 υφίσταται εδώ και 15 χρόνια, καθώς παραμένουν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης εξαιτίας της πολυνομίας, που διαμόρφωσε ένα πολυδαίδαλο σύστημα προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που προέβλεπε και προσλήψεις  χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο το ποσοστό που αναλογούσε στους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού. Ως συνέπεια οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008 στερήθηκαν θέσεις, που δικαιωματικά τους άνηκαν. Οι αποφάσεις του ΣτΕ 527/2015 και 1834/2021 καταδεικνύουν το γεγονός ότι οι επιτυχόντες εκπαιδευτικοί του ΑΣΕΠ 2008 θα έπρεπε ήδη να εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση, ωστόσο μεγάλο ποσοστό τους όχι μόνο έχει παραλειφθεί, αλλά ετεροαπασχολείται και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκεται στο φάσμα της ανεργίας.  Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ) και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχουν καταθέσει τροπολογίες για τον διορισμό των επιτυχόντων εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ 2008, ενώ ερωτήσεις προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έχουν απευθύνει οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος,  Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ιάσων Φωτήλας και προσφατως η Όλγα Κεφαλογιάννη.


Γι’αυτό το λόγο, με αφορμή την επικείμενη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας στις 28/12, επιθυμούμε τη στήριξή και την παρουσία κάθε ενεργού πολίτη που δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια σε μια αδικία που διαιωνίζεται. 


Με εκτίμηση
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΣΕΠ 2008

https://syndimotis.com/?s=%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%80+2008

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ:

✅ στο Google News ➡

✅ στο Facebook ➡

και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *