Αστυνομικά Δήμος Ωραιοκάστρου

Aνήλικη παραβατικότητα: Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ωραιόκαστρο


Aνήλικη παραβατικότητα: Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Ωραιόκαστρο – 40 έλεγχοι σε λίγες ώρες

Εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο, αλλά και σε πάρκα και άλλα σημεία της περιοχής του Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και το βράδυ, με στόχο την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες το Σάββατο (11-11-2023), στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε αθλητικό – πολιτιστικό κέντρο και σε πάρκα της περιοχής, ελέγχθησαν (40) άτομα, εκ των οποίων (37) ανήλικοι και (3) οχήματα.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

πηγή: grtimes.gr

διαβάστε επίσης: Καλλιθέα: Την Βίαζε Και Την Άφηνε Χωρίς Νερό Και Φαγητό

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *