Θεσσαλονίκη Πολιτικά

Περιοδεία Προέδρου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στις ΗΠΑ

Ανεκμετάλλευτο υπερόπλο η ομογένεια στις ΗΠΑ: Επείγει η αποκατάσταση της επαφής της με την μητροπολιτική Ελλάδα.

Αδήριτη ανάγκη αποτελεί η σύσφιξη των σχέσεων της ομογένειας με την μητροπολιτική Ελλάδα στον επιθυμητό βαθμό.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί την κοινή συνισταμένη της επταήμερης προεκλογικής περιοδείας του Προέδρου της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ #Κοινότητα_Πολιτών, κ. Βαγγέλη Ακτσαλή, στις ΗΠΑ ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ #Κοινότητα_Πολιτών είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με θεσμικούς φορείς της ομογένειας, της Εκκλησίας αλλά και με πολλούς αποδήμους, από τους οποίους ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στη Βοστώνη, δεύτερη στάση της περιοδείας του, συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, καθώς και στην παρέλαση που έλαβε χώρα στο κέντρο της πόλης στις 7 Απριλίου.

Πεποίθηση της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ #Κοινότητα_Πολιτών είναι ότι ο ελληνισμός της διασποράς παραμένει ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός για τη χώρα μας, μια «ήρεμη δύναμη», που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της διπλωματίας μας με μόνη προϋπόθεση την εκπόνηση ενός μακρόπνοου εθνικού σχεδίου, το οποίο δυστυχώς λείπει.

Η #ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ #Κοινότητα_Πολιτών προτείνει τη θεσμοθέτηση κινήτρων προσέγγισης και τη δημιουργία προϋποθέσεων επαναπατρισμού των αποδήμων, καθώς η αγνή αγάπη τους για την πατρίδα, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία τους στο επιχειρείν μπορούν να αποτελέσουν εστία ανάπτυξης και ευημερίας.

Μέχρι στιγμής πάντως η επιστολική ψήφος δεν φαίνεται να αποδίδει τουλάχιστον στις ΗΠΑ, όπου μόλις 20.000 απόδημοι έχουν εγγραφεί για να ψηφίσουν με τη συγκεκριμένη διαδικασία στις Ευρωεκλογές, ποσοστό που είναι εξαιρετικά μικρό επί του συνόλου όσων Ελλήνων ομογενών κατοικούν στη χώρα. Αυτό το δεδομένο προέκυψε από τη συνάντηση που είχε ο κ. Ακτσαλής με τις ελληνικές προξενικές αρχές στη Νέα Υόρκη.

“Οι απόδημοι συμπολίτες μας είναι το πιο αδικημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, αφού πολλοί από αυτούς οδηγήθηκαν στη ξενιτιά κυρίως από τις αβελτηρίες και τις παθογένειες του κράτους μας. Οφείλουμε να τους ξαναφέρουμε στη μητρική αγκαλιά της πατρίδας. Τους το χρωστάμε”, τονίζει καταληκτικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ #Κοινότητα_Πολιτών, κ. Βαγγέλης Ακτσαλής.

Διαβάστε επίσης:  “Τουρισμός Για Όλους 2024”: Πότε Αναμένεται Να Βγουν Τα Αποτελέσματα – Πάνω Από 900.000 Οι Αιτήσεις

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *