Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Υγεία

Άλμα Ζωής : 1ο Pink Together-ΜΑΖΙ για την ελπίδα

Φέτος είμαστε ΜΑΖΙ! Με το σύνθημα «ΜΑΖΙ για την Ελπίδα», ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης, μας καλεί όλους την Κυριακή 26/05/2024 , στις 17:00 στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και στο 1ο Pink Together | ΜΑΖΙ για την ελπίδα!, τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία στη Β. Ελλάδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος Μαστού για όσες γυναίκες επιθυμούν να εξεταστούν με τη συνεργασία εξειδικευμένων σε θέματα μαστού Ιατρών, από τη Β’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ του ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα για Δωρεάν Υπέρηχο Μαστού από την Ακτινοδιαγνώστρια κ. Μαρία Μαλανδρή.

Ο Δωρεάν Κλινικός Έλεγχος Μαστού υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των “TOGETHER FOR BREAST CANCER SPONSORS” της εκδήλωσής μας Arabatzis S.A. ”Hellenic Dough”/Αραμπατζής – Ελληνική Ζύμη, απ’ τα περιβόλια του Βεζύρογλου – Vezyroglou Farm,ΒΙΑΝΕΞ, Μάκβελ, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, Tuborg Greece και την πολύτιμη χορηγία του εξοπλισμού από την Papapostolou Healthcare Technologies.

Επίσης, θα δοθούν και Δωρεάν Μαστογραφίες σε συνεργασία με διαγνωστικά κέντρα σε περίπτωση που χρειαστεί περεταίρω έλεγχος.

Εθελοντική Αιμοδοσία για τις ανάγκες της τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το Θεαγένειο ΑΝΘ, Δωρεά Μυελού των Οστών σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ,τον Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: EOM & τον ΠΑΣΜΜΟ-Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών, αλλά και Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών & ΚΑΡ.Π.Α από τον Σύλλογος ΑΓΑΠΗ Βασιλικής Κόμνου.

Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που θα πλαισιώσουν τη μεγάλη μας γιορτή που είναι αφιερωμένη στην πρόληψη.

Δήλωσε ηλεκτρονικά τη συμμετοχή σου στο https://almazoisthes.gr/pink-together-almazoisthessalonikis/

Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη στη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως ο Καρκίνος του Μαστού μπορεί να νικηθεί αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα, καλώντας μας όλους να είμαστε ΜΑΖΙ την Κυριακή 26/05/24 στο Pink Together | ΜΑΖΙ για την ελπίδα!

«Ο λόγος της ύπαρξης του Συλλόγου μας είναι να στηρίξουμε την γυναίκα που νοσεί ή νόσησε καθώς και την οικογένειά της. Ένας δεύτερος πυλώνας του Συλλόγου είναι να διαδοθεί η αξία της πρόληψης. Όλοι μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε. Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα της ελπίδας. Ο καρκίνος του μαστού είναι σχεδόν 100% ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα και πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε στόχο να μη βρεθεί καμία γυναίκα που να πει δεν άκουσα, δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω. Ο ρόλος μας είναι αυτός και η κορύφωση όλων των δράσεων της πρόληψης είναι οι δράσεις μας στα δέκα χρόνια του Sail for Pink και τώρα στο Pink Together | ΜΑΖΙ για την ελπίδα!» σημείωσε η κ. Δερεκενάρη.

Διαβάστε επίσης: Ο Καιρός Σήμερα Τετάρτη 15/05/2024

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ στο Google News, στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter, στο PinterestΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *