Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης

Αλληλέγγυο σχολείο Ετεροτοπίας: ανακοίνωση έναρξης εγγραφών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Το αλληλέγγυο σχολείο συνεχίζει για 11η χρονιά. Αναγνωρίζοντας το εντατικοποιημένο εκπαιδευτικό σύστημα και τη δυσκολία πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιούμε δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές & μαθήτριες λυκείου (ΓΕΛ/ΕΠΑΛ) αλλά και σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που φοιτούν σε εσπερινά σχολεία ή απλά θέλουν να δώσουν ξανά πανελλαδικές εξετάσεις.

Είτε είσαι μαθητής/μαθήτρια είτε ενδιαφέρεσαι να συμμετέχεις στο εγχείρημα ως εκπαιδευτικός, μπορείς να συμπληρώσεις την πλατφόρμα εγγραφής και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σου: https://www.eterotopia.gr/mathimata-gia-olous/eggrafes-2023-24/

🔸 Οι εγγραφές μαθητών/τριών αφορούν προς το παρόν τα μαθήματα λυκείου.
– Έναρξη Μαθημάτων Γ λυκείου: Δευτέρα 21 Αυγούστου
– Έναρξη Μαθημάτων Α,Β λυκείου: Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη

🔹 Οι εγγραφές καθηγητών/τριών αφορούν το σύνολο των μαθημάτων για όλους (λυκείου / ξένες γλώσσες / εργαστήρια τέχνης κ.α.)

Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε να αποσιωπήσουμε τις ανεπάρκειες του. Βρισκόμαστε στο πλάι του δημόσιου σχολείου και οργανώνουμε την εξυπηρέτηση των αναγκών μας θέλοντας παράλληλα να δώσουμε ένα διαφορετικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση, με έμφαση στο μαθητή και τη μαθήτρια, ενισχύοντας τη συμμετοχικότητα και τη δημοκρατία στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρά τους προβληματισμούς μας για την τηλεκπαίδευση, η εμπειρία της πανδημίας ανέδειξε τη σημασία των διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχουν αλληλέγγυα σχολεία. Συνεπώς, ενισχύουμε τα δια ζώσης τμήματα για τα άτομα που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζουμε τη λειτουργία των διαδικτυακών τμημάτων προκειμένου να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη γνώση σε εκείνους και εκείνες που μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε δια ζώσης τμήματα.

* Τα διαδικτυακά τμήματα αφορούν αποκλειστικά τα άτομα εκτός Θεσσαλονίκης. Όσοι/ες μαθητές και μαθήτριες διαμένουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα παρακολουθούν τα δια ζώσης τμήματα.

Τέλος, οι μαθητές/τριες των αλληλέγγυων μαθημάτων έχουν την ευκαιρία να υποστηρίζονται στα μαθήματά τους και να συμμετέχουν και στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις της Ετεροτοπίας.
Ο χώρος μας βρίσκεται στο Κέντρο της πόλης (Ίωνος Δραγούμη με Πτολεμαίων 42).

ℹ️ Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email μας: eterotopia.school@gmail.com στο facebook είτε κατά τις ώρες 11:00-14:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνο: 6948222258 (Έλενα), 6945507059 (Δημήτρης), 6977264854 (Νίνα)

Αλληλέγγυο Σχολείο ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑΣ

www.eterotopia.gr

διαβάστε επίσης: Έκτακτο Δελτίο Από Την ΕΜΥ: Μετά Τον Καύσωνα Έρχονται Μπουρίνια

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa✅ στο Facebook ➡https://bit.ly/3Jrx5P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *