Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Σύσκεψη των 7 Δημάρχων της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση τις ΔΕΘ

Συνεχίζουν την κοινή πρωτοβουλία τους οι 7 Δήμαρχοι μαζί με την Κίνησης Πολιτών «ΔΕΘ – Μητροπολιτικό Πάρκο για μια Βιώσιμη Θεσσαλονίκη», με θέμα το συντονισμό των ενεργειών για την προώθηση της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στο χώρο της σημερινής ΔΕΘ και τη μετεγκατάσταση της στη Δυτική Θεσσαλονίκη με δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού κέντρου.

Θέτουν την πράσινη ανάπτυξη ως πρωταρχικό στόχο, ενώ επισημαίνουν ότι με την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2021-2027, του Πράσινου Ταμείου, και κάθε άλλου διαθέσιμου δημόσιου πόρου, η «Διπλή Ανάπλαση» είναι απολύτως εφικτή.

«Το περιβαλλοντικό όφελος από το Μητροπολιτικό Πάρκο στο κέντρο και την εγκατάσταση της ΔΕΘ δυτικά είναι προφανές και αδιαμφισβήτητο»

Οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών είναι έτοιμοι να αναλάβουν όλες τις πρωτοβουλίες που θα απαιτούνται για να κάνουν γνωστά τα προβλήματα των περιοχών τους στις πολιτικές ηγεσίες αλλά και στην κοινή γνώμη ευρύτερα.

Απαιτούν δίκαιη κατανομή ωφελειών και βαρών, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να μειωθούν οι χωρικές ανισότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *