Ανακοινώσεις του Δήμου Χαλκηδόνος Δήμος Χαλκηδόνος

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος

Η συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στη νέα προγραμματική περίοδο υπό τη διαχείριση των ΟΤΑ Α’ βαθμού απασχόλησε τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνος, Σταύρο Αναγνωστόπουλο και τον Aντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, Μενέλαο Κορδονούρη.

Ο Δήμος Χαλκηδόνος, λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας μέσω της διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης ‘ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ’ και Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο) σε σύμπραξη με ΜΚΟ.

Ενημερώσαμε διεξοδικά για την αναγκαιότητα οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και υλικής υποστήριξης να παρέχονται από τους Δήμους στο πλαίσιο των κοινωνικών υπηρεσιών τους και ενημερώσαμε για τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν από τον Δήμο έτσι ώστε οι δομές να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι των υπηρεσιών του δήμου. Για το ζήτημα των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Χαλκηδόνος γνωστοποιήσαμε ότι θα πρέπει να εναρμονιστεί το εργασιακό καθεστώς και να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων στις δομές.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό οι κοινωνικές δομές να λειτουργούν υπό την αιγίδα των Δήμων, καθώς ο κατακερματισμός των υπηρεσιών σε διάφορους φορείς δημιουργεί ζητήματα στη διαχείριση αλλά και την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ευχαριστεί τον κ. Αναγνωστόπουλο για τη συνεργασία αλλά και για τη διάθεση που επέδειξε για την υποστήριξη του ρόλου και έργου των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας. Επιπρόσθετα, τόσο ο κ. Αναγνωστόπουλος όσο και ο κ. Κορδονούρης εξέφρασαν την επιθυμία τους να συμβάλλουν από πλευράς τους στις διεκδικήσεις του συλλόγου μας τόσο στο εργασιακό κομμάτι των συμβάσεων εργασίας, όσο και στην ενίσχυση και επέκταση των κοινωνικών δομών.

📌Πηγή: Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *