Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Συνάντηση Δημάρχου με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, είχε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 και 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, οι δύο Δήμαρχοι ανέπτυξαν θεσμικά ζητήματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ανάγκη οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων. Επίσης, θέματα όπως οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το οποίο θα καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η μεταφορά αρμοδιοτήτων συνοδεία των απαραίτητων πόρων, η συμμετοχή των Δήμων στο σχεδιασμό και υλοποίηση του ΕΣΠΑ, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν όσα απασχόλησαν τους δύο Δημάρχους, ζητήματα τα οποία κυριάρχησαν και στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, στο οποίο ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είχε έντονη εκπροσώπηση, με την παρουσία του Δημάρχου καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, αλλά και Αντιδημάρχων. Επίσης αντηλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις και τα θέματα που έχουν μπροστά τους οι δυο Δήμοι, ενώ η κουβέντα ανάμεσα στους δύο ομολόγους επικεντρώθηκε και  στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, στα οποία υπάρχει πεδίο συνεργασίας.

Ο κ. Μανδαλιανός ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη του, με τους δύο να συμφωνούν να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τέτοιου είδους συναντήσεις. Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία ήταν παρόντες η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγεία, ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου – Δεβετζή και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Μπόγδης, πώς: «Η συνάντηση αυτή αποτελεί την απαρχή για την ανάπτυξη μίας αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, η οποία μπορεί να αποβεί προς όφελος των δημοτών και των δύο πόλεων». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *