Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Σε εξέλιξη η απογραφή κτιρίων στο Δήμο Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα  υποστηρίζει το έργο της απογραφής 2021 που διεξάγει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και ενημερώνει τους δημότες και τους ετεροδημότες – ιδιοκτήτες κατοικιών  ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει η απογραφή κτιρίων.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι  ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ  επικοινωνούν με τον ιδιοκτήτη ή τον ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου.

Οι ερευνητές φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ  τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του κορονοϊού COVID-19.

Η Απογραφή Κτιρίων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια και αποτελεί στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών για τον εντοπισμό των προς απογραφή κατοικιών-νοικοκυριών της Απογραφής Πληθυσμού και Κατοικιών.

Στο μεταξύ όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Απογραφέων της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών (ΠΚ), για απασχόληση κατά το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15.00.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο link της ΕΛΣΤΑΤ 

Το νομικό πλαίσιο των Γενικών Απογραφών 2021 είναι ο Νόμος 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α΄/05-02-2021).

Τα  στοιχεία  που  συλλέγονται  μέσω  της  Απογραφής  είναι  εμπιστευτικά  και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *