Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Η ετοιμότητα των υπηρεσιών του Δήμου Δέλτα διαπιστώθηκε σε σύσκεψη υπό τον Γιάννη Ιωαννίδη

Σύσκεψη για την ετοιμότητα υπηρεσιών και εθελοντών για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης πυρκαγιάς πραγματοποιήθηκε υπό τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο Δήμαρχος έθεσε σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία και όλες τις υπηρεσίες του δήμου Δέλτα και απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να είναι σε ετοιμότητα με τα αγροτικά τους προκειμένου να συνδράμουν αν χρειαστεί.

Παράλληλα ζήτησε από τους προέδρους των Τομέων Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) να είναι σε διαρκή επικοινωνία με αγρότες για την διάθεση γεωργικών ελκυστήρων και άλλων ειδικών μηχανημάτων αν χρειαστεί.

Ο κ Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν όλες οι αυλές καθαρές από ξηρά χόρτα και ζήτησε από τους δημότες να μην πραγματοποιούν εργασίες που μπορεί να θέσουν σε απειλή πυρκαγιάς την περιοχή.

«Διανύουμε δύσκολες ώρες και τα μηνύματα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν την αναγκαιότητα αυξημένης προσοχής από όλους μας ώστε να μην κληθούμε να αντιμετωπίσουμε κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι συμπατριώτες μας σε Αττική, Εύβοια και Πελοπόννησο ζουν την κόλαση της φωτιάς και οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Σας παρακαλώ όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη καθαρίσει όλες τις χωματερές που μπορούν να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς» υπογράμμισε ο κ Ιωαννίδης και ζήτησε από τους δημότες να έχουν καθαρές τις αυλές τους και τα οικόπεδα τους από ξηρά χόρτα.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης υπογράμμισε την ετοιμότητα των υπηρεσιών και του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, έδωσε εντολή ώστε οι υδροφόρες της υπηρεσίας καθαριότητας να είναι γεμάτες και σε ετοιμότητα. Σε επιφυλακή έχει τεθεί όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του δήμου και συγκεκριμένα : 6 εκσκαφείς, 1 φορτωτής-εκσκαφέας, 2 ισοπεδωτές, 3 καλαθοφόρα, 6 φορτηγά ανατρεπόμενα.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης επικοινώνησε άμεσα με αγροτικούς συλλόγους και προέδρους των ΤΟΕΒ για την επιφυλακή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης έθεσε σε επιφυλακή υπαλλήλους της δημοτικής επιχείρησης και συνεργάτες εργολάβους που διαθέτουν βυτιοφόρα για να συνδράμουν αν χρειαστεί.

Ο Αντιδήμαρχος Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές επικοινώνησε με τους αγρότες στη Χαλάστρα για την συνδρομή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι προϊστάμενοι των τμημάτων πολιτικής προστασίας, καθαριότητας και περιβάλλοντος κύριοι Στάθης Καρανταΐδης και Δημήτρης Τσάνταλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *