Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα στο πλευρό των Μυδοκαλλιεργητών

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και τοπικής Οικονομίας Φάνης Αλμπάνης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης και τον ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο στη σύσκεψη με τους προέδρους του Αγροτικού Αλιευτικού Μυδοκαλλιεργητικού Συλλόγου δήμου Δέλτα «Ο Αξιός», Βαγγέλη Κουτρούτσιο και τον πρόεδρο των μυδοκαλλιεργητών Κυμίνων και Ημαθίας Κώστα Βερβίτη.

Η συνάντηση έγινε στις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών στις εκβολές του Λουδία στα Κύμινα και ακολούθησε επίσκεψη στις μυδοκαλλιέργειες και τους οικισμούς στη Χαλάστρα.

Ο κ. Αλμπάνης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και την διοίκηση του Δήμου Δέλτα επιβεβαίωσε την απρόσκοπτη στήριξη των μυδοκαλλιεργητών σε όλα τα αιτήματα τους και έθεσε το θέμα της ανάπτυξης των οικίσκων των μυδοκαλλιεργητών σε Κύμινα και Χαλάστρα στην περιοχή του Δήμου Δέλτα που όπως είπε είναι στην ουσία το «καταφύγιο» των επαγγελματιών μυδοκαλλιεργητών. Η παραγωγή μυδιών στο δήμο Δέλτα αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι μέρος της παραγωγής Μυδιού στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος κ Αλμπάνης ζήτησε να παραχωρηθεί η χρήση των οικίσκων στους Μυδοκαλλιεργητές ένα θέμα που ο Δήμος Δέλτα είναι σε ανοιχτή συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα. Μάλιστα ο κ Αλμπάνης εξέφρασε την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης των διαδικασιών από την Πολιτεια προς όφελος των Μυδοκαλλιεργητών και τόνισε ότι είναι απαραίτητη η επέκταση του συμπλέγματος των οικίσκων ώστε να εξυπηρετήσει όλους τους μυδοκαλλιεργητές της περιοχής.

Διαβάστε επίσης: Α. Διαμαντόπουλος: «Στόχος Μας Είναι Η Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής Των Δημοτών Του Δήμου Δέλτα»

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡ https://bit.ly/3sDaa

✅ στο Facebook ➡https://bit.ly/3Jrx5P

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *