Ειδήσεις Ελλάδα Εκκλησία Θεσσαλονίκη Νομός Θεσσαλονίκης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κοίμηση της Θεοτόκου-Καλό Δεκαπενταύγουστο- Χρόνια πολλά

ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ: Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας. Η μεγάλη θεομητορική εορτή τής Κοιμήσεως της Θεοτόκου και οι ωραίες και ιδιαίτερα συγκινητικές ακολουθίες του Μικρού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα προς την Θεοτόκο συνθέτουν την όλη πνευματική και κατανυκτική ατμόσφαιρα του Δεκαπενταύγουστου. Η Κοίμηση και η Μετάσταση της Θεοτόκου είναι η εορτή χαρμόσυνη και πανήγυρις παγκόσμιος

Τη μέγιστη θεομητορική εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου πανηγυρίζει 15 Αυγούστου όλη η Ελλάδα.

H Παναγία κοιμήθηκε σε ηλικία 59 ετών το 44 μ.Χ. Όταν κοιμήθηκε η Παναγία, την ψυχή της την παρέλαβε ο Ίδιος ο Χριστός και την πήγε στον ουρανό! Ήταν η μόνη φορά, που έκανε κάτι τέτοιο ο Χριστός. Όταν εισήλθε η Παναγία στον Παράδεισο, από μπροστά της παρεύλασαν όλοι οι Άγιοι και τους ευλόγησε.

Όταν όμως πέρασαν από μπροστά της, οι γονείς της, ο Ιωακείμ και η Άννα, τότε σηκώθηκε από τον θρόνο της και τους ασπάστηκε! Βλέπετε, ότι η εντολή του Θεού: ”τίμα τον πατέρα και την μητέρα σου”, έχει ισχύ και στον παράδεισο!!!

Η Παναγία όταν ενθρονίστηκε στα δεξιά του Υιού Της, οι άγγελοι έψελναν το ”Άξιον εστί”, ένας αγγελοσύνθετος ύμνος. Από τότε συνεχώς το ψάλλουν οι άγγελοι και αρέσει πολύ της Παναγίας μας. Η Παναγία ευλόγησε όλους τους αγγέλους, με πρωτεργάτες τον αρχάγγελο Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Συνηθίζει η Παναγία την ημέρα της Κοιμήσεώς Της, στις 15 Αυγούστου, να δίνει κάποια δώρα στους πιστούς. Το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να ζητήσει από την Παναγία τον Δεκαπενταύγουστο, είναι η κοίμηση των παθών του.

Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ” 🙏

διαβάστε επίσης: Γιώργος Ορφανός Για Δολοφονία 29χρονου: «Η ΕΛΑΣ Μπορούσε Να Διαχειριστεί Διαφορετικά Την Υπόθεση»

Ακολουθήστε το ΣυνΔΗΜΟΤΗ

✅ στο Google News ➡

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *