Uncategorized Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Αξιού Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Ραντεβού με τον Πολιτισμό στο Δήμο Δέλτα

Με μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων στις κοινότητες του Δήμου Δέλτα η Δημοτική Αρχή και ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα ενεργοποιούν το «ραντεβού με τον Πολιτισμό», δίνοντας σε δημότες και επισκέπτες μια τονωτική ένεση πολιτιστικής δραστηριότητας, με πολλά στοιχεία τοπικά και εθνικά.

Πολλές εκδηλώσεις είναι εμπνευσμένες από την Επανάσταση του 1821, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Επίσης στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων κυριαρχεί το άρωμα της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης, που μετά από την περυσινή διακοπή λόγω κορονοϊού, επανέρχονται στο προσκήνιο, προβάλλοντας την καθημερινότητα των ντόπιων αγροτών και τις συνήθειες τους.

Στις εκδηλώσεις το δικό τους ιδιαίτερο στίγμα δίνουν οι συναυλίες λαϊκού τραγουδιού και το θέατρο σκιών.
Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα ασφαλείας το πρόγραμμα των παραστάσεων αναθερμαίνει τις ιστορικές σχέσεις των δημοτών με την παράδοση και τον πολιτισμό που στερήθηκαν πέρυσι.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ελεύθερες για το κοινό

«Ο Πολιτισμός είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και για εμάς δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τελειώσει το καλοκαίρι από μια σειρά εκδηλώσεων, μουσικών και θεατρικών που θα τέρψουν την ψυχή και θα οξύνουν τον νου όσων τις παρακολουθήσουν. Μετά από μια χρονιά απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα λόγω κορονοϊού, η διοίκηση του Δήμου Δέλτα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανασύνδεση δημοτών και επισκεπτών με τον Πολιτισμό μέσα από μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων στις κοινότητες του Δήμου μας. Δεσμευόμαστε ότι όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι εξωγενείς παράγοντες θα φροντίσουμε να «θρέφουμε» τους δημότες μας με καλής ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις ώστε να περνούν ευχάριστες ποιοτικές ώρες» τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και υπογράμμισε : «Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια μας, να συντηρήσουμε και να δημιουργήσουμε ξανά, μια μικρή «επικράτεια» πολιτισμού στο Δήμο Δέλτα. Να δούμε τη ζωή μας αλλιώς, να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε την προσέγγιση με τον πολιτισμό στον τόπο μας. Να συμπορευθούμε επί της ουσίας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να ενώσουμε ξανά τους πολύμορφους κρίκους της τοπικής αλυσίδας πολιτισμού. Σας θέλουμε παρόντες και συμπαραστάτες της συλλογικής προσπάθειας να δώσουμε διέξοδο και χαρά, με ασφάλεια για όλους. Με τις τοπικές εκδηλώσεις πολιτισμού, αναδεικνύουμε τις κοινότητες του δήμου Δέλτα, τη δυναμική των ανθρώπων, τις κοινές αναφορές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της συλλογικής δημιουργίας, της εθελοντικής προσφοράς, τον πολιτισμό της συνύπαρξης, της υπέρβασης και συμπόρευσης».

Ο Δήμαρχος Δέλτα ευχαρίστησε θερμά τους τοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους για τη συνεργασία τους στην προετοιμασία των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος δήλωσε: «Προτεραιότητα του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα είναι να ξαναφέρει σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας το χρωμα της κουλτουρας μέσα απο πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

Ειδικά φέτος μετά από μια χρόνια που όλα αυτά τα δρώμενα πολιτισμού είχαν εκλείψει λόγω του κορονοϊού όλοι οι εργαζόμενοι και τα μέλη του ΔΣ του ΚΠΟΔΔ δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό για να διαλέξουν και να διοργανώσουν με έμπνευση και δημιουργικότητα μια σειρά δράσεων που θα χαρίσουν όμορφες και γεμάτες ποιότητα στιγμές σε δημότες και επισκέπτες φίλους της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Έχοντας στο πλευρό μας την αμέριστη υποστήριξη του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια πολυμορφική δράση που αποτελείτε από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, θέατρο σκιών και βραδιές αφιερωμένες στην παραδοσιακή κουλτούρα του τόπου μας.

Η Ελληνική Επανάσταση και τα 200 χρόνια που τιμά φέτος η Ελλάδα μας ήταν για εμάς έμπνευση για τις εκδηλώσεις μας. Προσκαλούμε όλους τους δημότες μας όλων των ηλικιών να απολαύσουν όλα τα πολιτιστικά δρώμενα, που φέτος λαμβάνουν χώρα σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου μας και παρέχονται εντελώς δωρεάν!»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ​ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ
26-Αυγ​ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 20.30
27-Αυγ​ ΚΛΑΣΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 21.00

ΧΑΛΑΣΤΡΑ​ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ
4-Σεπ​ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 20.30
4-Σεπ​ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜ.ΠΑΠΑ-Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΠΑΛ 21.30
5-Σεπ​ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ 21.00

ΚΥΜΙΝΑ
6-Σεπ​ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 20.30

ΜΑΛΓΑΡΑ ​ΓΙΟΡΤΗ ΡΥΖΙΟΥ ΣΤΑ ΜΑΛΓΑΡΑ
7-Σεπ​ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ 20.30
8-Σεπ​ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ 21.00

ΣΙΝΔΟΣ ​ΣΙΝΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
9-Σεπ​ FUN ACOUSTIC-ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΠ-ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ 21.00
10-Σεπ​ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ 20.30
10-Σεπ​ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜ.ΠΑΠΑ-Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 21.30

ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ​ ΙΩΝΙΑ
10-Σεπ​ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 20.30
11-Σεπ​ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜ.ΠΑΠΑ-Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ 21.00

ΚΑΛΟΧΩΡΙ​ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΣΚΑΡΚΑ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
11-Σεπ​ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΕΜΠΕΤΩΝ 21.00
12-Σεπ​ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ 20.30

ΔΙΑΒΑΤΑ
12-Σεπ​ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ 20.30
13-Σεπ​ ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΡΕΜΠΕΤΩΝ 21.00

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *