Ειδήσεις Ελλάδα

Προειδοποιεί η Παγώνη: Πενταπλάσιες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μέσα σε μια εβδομάδα

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ηλικίες, οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών».

Σήμα «κινδύνου» εξέπεμψε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία μίλησε για πενταπλασιασμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η μετάλλαξη Delta δεν κάνει διακρίσεις.

Όπως τόνισε το πρωί της Παρασκευής στο Mega, την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο «Γεννηματάς» είχε 5 εισαγωγές Covid, ενώ αυτό το πρωί, μετά το τέλος της εφημερίας, οι εισαγωγές είχαν φτάσει τις 25.

Ανεμβολίαστοι

Οι περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία αφορά κυρίως ανεμβολίαστους. Το 70% των εισαγωγών δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ το 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. «Η μετάλλαξη Delta δεν βλέπει ηλικίες»,  τόνισε η κ. Παγώνη, καθώς οι ασθενείς είναι από 27 έως 85 και 90 ετών.

«Εάν συνεχίζουμε έτσι, το peak θα φτάσει πολύ νωρίτερα από τον Αύγουστο», προειδοποίησε και τόνισε πως η κατάσταση αρχίσει να δυσκολεύει. «Θα αρχίσει μία πίεση στο σύστημα που δεν ξέρω που θα βγει. Εάν προχωρήσουμε έτσι, θα ξεπεράσουμε τις 300 και 400 εισαγωγές την μέρα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δεν θα αποφύγουμε την τρίτη δόση του εμβολιασμού, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με εμβόλιο mRNA.

«Δεν θα μπούμε σε γενικό lockdown»

Αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές, η κ. Παγώνη τόνισε πως ίσως ο τρόπος προσέγγισης αυτής της ομάδας έπρεπε να είναι πιο προσιτός. «Οι προσωπικές απόψεις των ανθρώπων είναι σεβαστές. Αλλά οι προσωπικές απόψεις δεν μπορούν να συγκριθούν με τις επιστημονικές μελέτες. Αυτή είναι η διαφορά. Ίσως ο δικός μας τρόπος δεν ήταν προσιτός σε αυτούς τους ανθρώπους. Με το να κουνάμε το δάχτυλο δεν κερδίζουμε τίποτα. Το να πείθουμε με γεγονότα, με αποδείξεις, είμαστε εμείς οι κερδισμένοι» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Εάν κατορθώσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου και φτάσουμε το 80% εμβολιασμένων, μπαίνουμε σε ένα ασφαλή χειμώνα. Αν δεν το πέτυχουμε, γυρίζουμε πίσω. Σε lockdown δεν θα μπούμε, εκτός αν υπάρχουν μερικές περιοχές ή πόλεις που θα μπουν για μερικές μέρες. Δεν αντέχει η οικονομία αλλά lockdown».

πηγή:newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *