Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τους αθάνατους ήρωες του έπους του ’40

ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε με κάθε μεγαλοπρέπεια την 81η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα ενότητας, όπως ενωμένος ο Ελληνικός λαός βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στις δυνάμεις του άξονα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου και μαθητές των σχολείων του Δήμου μας πλημμύρισαν με ζωντάνια και υπερηφάνεια τις οδούς Φιλίππου Φλώρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου (οι οποίες ένωναν άλλοτε τους δύο Δήμους), στην 1η εννιαία παρέλαση, 10 χρόνια μετά την συνένωση του Ευόσμου και του Ελευθερίου – Κορδελιού σε έναν ενιαίο και αδιαίρετο Δήμο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν με τις επίσημες δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, εκφωνήσεις πανηγυρικών, συνεχίσθηκαν με καταθέσεις στεφάνων και στις δύο Δημοτικές Ενότητες και ολοκληρώθηκαν με την ενιαία παρέλαση, η οποία άρχισε στις 11.45π.μ. Στις εκδηλώσεις έλαβε μέρος σύσσωμη η δημοτική αρχή και αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης.

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού η επίσημη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, στο μνημείο Παύλου Μελά στην πλατεία Σκρα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα του 3ου Δημοτικού Ελευθερίου – Κορδελιού κ. Ελένη Βελλίδου.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Σωτήρης Νικολαΐδης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο της πλατείας Δημαρχείου από τον Αναπληρωτή Δημάρχου – Αντιδήμαρχο, Κώστα Σωτηράκη.

Λόγω των ανησυχητικών επιδημιολογικών δεδομένων και προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν ο συνωστισμός, στην παρέλαση συμμετείχαν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και αντιπροσωπευτικά ολιγομελή τμήματα πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου μας.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επεσήμανε τη διαχρονική σημασία της θυσίας των προγόνων μας σημειώνοντας: «Το περήφανο «ΟΧΙ» που έδωσε με μορφή τελεσιγράφου ο Ελληνικός λαός στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στις ιταλικές δυνάμεις, σήμανε την απαρχή ενός αγώνα, στη διάρκεια του οποίου με ηρωισμό και αυταπάρνηση οι πρόγονοι μας θυσιάστηκαν για να διαφυλάξουν τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Οι σελίδες του έπους του 1940 γράφτηκαν με αίμα, με πρωτοφανή τόλμη και απαράμιλλο θάρρος και αποτελούν ορόσημο για τις επόμενες γενιές. Έχουμε όλοι ιστορικό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων τους και να μην πάψουμε να πολεμούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι τον φασισμό αλλά και κάθε λογής κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας. Ζήτω η Ελλάδα μας! Χρόνια πολλά στους συμπολίτες μας, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *