Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει το θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Την πλήρη στήριξη του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο θεσμό του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, το οποίο συνιστά έναν καινοτομικό και ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα άτομα που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης Σωτήρης Νικολαΐδης στο Διευθυντή του ΣΔΕ Κορδελιού-Ευόσμου Κωνσταντίνο Τσίκαλα, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του σχολείου στο δήμο μας, καθώς και οι τρόποι ενημέρωσης των ενήλικων συνδημοτών μας που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους εκπαίδευση, δεν διαθέτουν δηλαδή απολυτήριο Γυμνασίου το οποίο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία είναι υποχρεωτικό για όλους. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο δήμος υποστηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του Σχολείου με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξής του, ενώ συμβάλλει στην προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τη λειτουργία του θεσμού στο δήμο μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) είναι δημόσιο γυμνάσιο για ενήλικους πολίτες (από 18 ετών και άνω) που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Η φοίτηση είναι δωρεάν, διαρκεί δύο (2) έτη αντί για τρία (3) και δίνεται απολυτήριο ισότιμο με το απολυτήριο του δημόσιου Γυμνασίου, χωρίς εξετάσεις, με κανόνες και πρόγραμμα σπουδών προσαρμοσμένο στις ανάγκες της ενήλικης ζωής. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή 16:30 – 20:20.

Το σχολείο λειτουργεί κατά τις απογευματινές ώρες (16.30 – 20.20), στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου (οδός 28ης Οκτωβρίου 2, απέναντι από το γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα) όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

– Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

– Τίτλος Σπουδών (απολυτήριο δημοτικού ή πιστοποιητικό σπουδών γυμνασίου για όσους φοίτησαν σε κάποια τάξη του γυμνασίου).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ– ΣΔΕ Κορδελιού – Ευόσμου,
τηλ.: 2310769575 κατά τις απογευματινές ώρες κοινού 17:00 – 20.00
ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sdeelkor@sch.gr
http://sde-el-kordel.thess.sch.gr/
https://www.facebook.com/SDEKordeliouEvosmou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *