Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας Τοπικά νέα Δήμου Δέλτα

Ο Δήμος Δέλτα γιορτάζει τα Φανούρια με τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου διοργανώνονται από το Δήμο Δέλτα και τον ΚΠΟΔ σε συνεργασία με την Κοινότητα Ανατολικού και τον Π.Σ. σύλλογο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ, με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την ανάσχεση της πανδημίας.

Τα “ΦΑΝΟΥΡΕΙΩΝ” που λαμβάνουν χώρα στην Κοινότητα Ανατολικού διοργανώνονται εδώ και 40 χρονιά, προβάλλοντας τα τοπικά ήθη και έθιμα, συμπεριλαμβανομένου και μουσικές βραδιές, θεατρικά δρώμενα καθώς και παραδοσιακά φεστιβάλ με τη συμμετοχή συλλόγων εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ευχαρίστησε τη διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού για την επιτυχημένη προσπάθεια της διατήρησης και της ενίσχυσης ενός παραδοσιακού θεσμού επί 40 χρόνια «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου που κρατούν άσβεστη τη φλόγα της παράδοσης με την διοργάνωση κάθε χρόνο της πολιτιστικής εκδήλωσης «ΦΑΝΟΥΡΕΙΩΝ». Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις «παντρεύονται» τα τοπικά έθιμα των προσκεκλημένων συλλόγων και δημιουργείται μια πανδαισία πολιτισμού. Η διατήρηση της παράδοσης που ξυπνά μνήμες στους μεγαλύτερους και δίνει μαθήματα πολιτισμού στους νεότερους είναι η ταυτότητα του τόπου μας» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και συμπλήρωσε «Στόχος μας είναι η διατήρηση των τοπικών εορτών και η αγαστή συνεργασία με τους φορείς που κατεξοχήν τις διοργανώνουν. Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων των πολιτιστικών φορέων, το εθελοντικό τους έργο για την διατήρηση και την μεταλαμπάδευση της τοπικής παράδοσης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *