Ανακοινώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου Δήμος Ωραιοκάστρου Τοπικά νέα Δήμου Ωραιοκάστρου

Νεοχωρούδα: Με τον σπουδαίο Κ. Χατζή έπεσε η «αυλαία» των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» του Δ. Ωραιοκάστρου

Με τον Κώστα Χατζή, τον σπουδαίο ερμηνευτή που έχει σφραγίσει με το καλλιτεχνικό έργο του μια ολόκληρη εποχή, έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στη Νεοχωρούδα η «αυλαία» των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Ωραιοκάστρου.

Ο καλλιτέχνης για σχεδόν τρεις ώρες με την ιδιαίτερη φωνή και την κιθάρα του ταξίδεψε το κοινό σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο χρόνο και υπενθύμισε πώς μπορούμε να ονειρευτούμε, όταν κοιτούμε την Γη από ψηλά!

Στη σκηνή μαζί του ήταν η Μαρία Αλεξίου και η Δανιέλα Χατζή, οι οποίες απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού με τις μοναδικές ερμηνείες τους.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης. «Σε λίγες ημέρες παραδίδεται το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας, κάτι που περιμέναμε με αγωνία για να λειτουργεί ξανά το χωριό μας ως κέντρο πολιτισμού. Το έργο αυτό, μαζί με το έργο της άντλησης νερού, που έλυσε σε μεγάλο μέρος το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής μας, έχουν περατωθεί και σηματοδοτούν τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει από την δημοτική αρχή στη Νεοχωρούδα. Ευχαριστούμε τον δήμαρχό μας, Παντελή Τσακίρη, και την ΠΚΜ, που συνέβαλαν στην υλοποίησή τους», είπε ο κ. Σαραμούρτσης.

«Το Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας είναι έτοιμο, ο αύλειος χώρος διαμορφώνεται, έχουμε ανάδοχο για την οριστική ανάπλαση του κέντρου της Νεοχωρούδας με τις παρακείμενες πλατείες, το δίκτυο αποχέτευσης του χωριού βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, έχουν γίνει οι σχετικές προεγκρίσεις από το υπουργείο Υποδομών για τα εξωτερικά δίκτυα της περιοχής, κάναμε την παιδική χαρά κι αυτά είναι μόνο η αρχή. Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να κάνουμε κι αυτό τον τόπο πρωταγωνιστή, όπως σας έχουμε υποσχεθεί», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό του.

«Ομολογώ πως είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη. Κι αυτό γιατί παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε λόγω της πανδημίας καταφέραμε και φέτος το καλοκαίρι να διανύσουμε μια όμορφη πολιτιστική διαδρομή με εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου που διοργανώσαμε στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Οι συνδημότες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μουσικές παραστάσεις από αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την επόμενη χρονιά», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» διοργανώθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού, της Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας «Εστία Φιλαδελφέων», της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, της ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου και της εταιρείας «Giant Security».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *