Ανακοινώσεις του Δήμου Δέλτα Δήμος Δέλτα

Με λαμπρότητα και επισημότητα τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Δέλτα

Το μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη

Με καταθέσεις στεφάνων και μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις κοινότητες τιμήθηκε η επέτειος του «ΟΧΙ» στο δήμο Δέλτα με την τήρηση των μέτρων προστασίας από την διασπορά του κορονοϊού.

Σε κάθε κοινότητα, όπου έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, εψάλησαν επίσημες δοξολογίες στους ιερούς ναούς και κατατέθηκαν στεφάνια στα Ηρώα από εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις στην έδρα του Δήμου στη Σίνδο.

Το πρωί παρακολούθησε τη δοξολογία που τελέστηκε στον Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενώ αποτίοντας φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940 ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων.

Στεφάνι κατέθεσαν επίσης:

Ο Γεώργιος Στεφανίδης –Τομεάρχης οικονομικών της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος της κοινότητας Σίνδου, Δημήτρης Γκαμανής, ο Ευάγγελος Αντωνίου εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου, μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκπρόσωποι των προσκόπων Σινδου, του Πολιτιστικού σύλλογος “ο Ρόδακας” και του Αθλητικού Συλλόγου Ομόνοια Σίνδου.

Παρόντες ήταν, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Δουσδαμπάνης και Ευάγγελος Βαμβάκος, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Ακολούθησε παρέλαση εκπροσώπων σχολείων και συλλόγων με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Δέλτα.

Οι εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Δέλτα έγιναν με κάθε επισημότητα και την παρέλαση ολιγομελών τμημάτων της μαθητιώσας νεολαίας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στο Ανατολικό όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρωών.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης εκπροσώπησε τον δήμαρχο στις επετειακές εκδηλώσεις στα Διαβατά όπου και κατέθεσε στεφάνι.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Αγροτουρισμού Φάνης Αλμπάνης παραβρέθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις στα Κύμινα. Στην κοινότητα των Μαλγάρων, τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου. Στις επετειακές εκδηλώσεις στη Χαλάστρα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Χαντές. Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που έλαβαν χώρα στην κοινότητα της Χαλάστρας παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος Στην Βραχιά ο πρόεδρος του ΚΕΚ Νεφέλη, Χρήστος Ναζλίδης.

Με το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη σημασία της 28ης Οκτωβρίου και τη διαχρονικότητα των μηνυμάτων της, τονίζοντας ότι: «Η αυτοθυσία και ο πατριωτισμός που έδειξαν οι Έλληνες του 1940 αποτελεί για εμάς πολύτιμη κληρονομιά και ιστορική παρακαταθήκη. Σήμερα και εμείς καλούμαστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των προγόνων μας, ενωμένοι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας. Καλώ κάθε συμπολίτη μας να υψώσει τη Γαλανόλευκη, διατρανώνοντας ότι οι Έλληνες διαφυλάττουν με σθένος και αποφασιστικότητα την εθνική τους κυριαρχία και τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Χρόνια Πολλά!» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους δημότες, που τίμησαν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις και στην πλειοψηφία τους τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας ότι «έτσι αποκτούμε μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επιστροφή μας στην κανονικότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *