Ειδήσεις Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σχεδόν 1 στα 2 νέα κρούσματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Σχεδόν 1 στα 2 νέα κρούσματα του κορωνοϊού συγκεντρώνονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ αναφορικά με την κατανομή των μολύνσεων.

Για μια ακόμη ημέρα η Θεσσαλονίκη καταγράφει περισσότερα από 350 κρούσματα κορωνοϊού, παρότι στην Αττική καταγράφεται μια τάση ανόδου της διάδοσης του ιού την τελευταία εβδομάδα. Παράλληλα, δύσκολη σκιαγραφείται η εικόνα της πανδημίας και στη Λάρισα που εξακολουθεί να καταγράφει τριψήφιο αριθμό περιστατικών.

Συγκεκριμένα, στην Αττική το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 539 κρούσματα κορωνοϊού. Από αυτά, 168 καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, 81 στα βόρεια προάστια, 77 στον δυτικό τομέα Αττικής και 55 στην ΠΕ Πειραιά. Αναλυτικά η κατανομή κρουσμάτων στην Αττική έχει ως εξής:

  • 55 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 81 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 38 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
  • 77 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 168 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 57 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 55 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

357 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, 357 νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίζονται σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλονίκη. Η συμπρωτεύουσα καταγράφει πλέον κατά μέσο όρο 335 νέες μολύνσεις καθημερινά την τελευταία εβδομάδα, παραμένοντας έτσι η Περιφέρεια με τον υψηλότερο αριθμό νέων διαγνώσεων στη χώρα.

Τέλος, η Λάρισα καταγράφει 169 κρούσματα του νέου κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, παρουσιάζοντας μια σταθεροποίηση σε υψηλή διάδοση (157 κρούσματα κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα).

Η κατανομή κρουσμάτων κορωνοϊού το Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Από το σύνολο των 2.313 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 19 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 2.294 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα:

Πηγή:iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *