Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων Τοπικά νέα Δήμου Χαλκηδόνος

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων – Μεγάλη συρροή κρουσμάτων

Σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν… 26!

Σε κατάληψη βρίσκεται το 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων στη Θεσσαλονίκη, μετά τη μεγάλη συρροή κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, αλλά και την απάντηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον 20 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, που φοιτούν 200 μαθητές, και στην πλειοψηφία τους αφορούν μαθητές στο τμήμα μηχανολόγων. Αρχικά εντοπίστηκαν 3 κρούσματα στο τμήμα των μηχανολόγων, που πολύ γρήγορα έγιναν 13!

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο Αντώνης Ρούδης, καθηγητής στο ΕΠΑΛ, όπου σε ένα τμήμα δυναμικότητας 16 μαθητών, φοιτούν… 26! Όπως καταγγέλλει η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης να «σπάσει» στα δύο το τμήμα. Η απάντηση όμως που πήρε είναι ότι δεν υπάρχουν καθηγητές! Οπότε ας κολλήσουν και οι 200 μαθητές…

Όπως ανακοίνωσε το 1ο ΕΠΑΛ:

«Σήμερα 10/11/21, δεύτερη μέρα κατάληψης στο 1ο Επάλ Κουφαλίων, συγκεντρώθηκαν γονείς, καθηγητές, η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κωστοπούλου, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ.Γκαντσίδου καθώς και μαθητές, προκειμένου να βρεθούν τρόποι άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν στο σχολείο.

Να θυμίσουμε ότι τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών είναι τα παρακάτω:

1. Η διάσπαση του τμήματος Γ’ Οχημάτων (26 άτομα), στο οποίο υπάρχει έξαρση απόντων λόγω κορονοϊού και μεγάλο πρόβλημα εκπαίδευσης, λόγω του χώρου και του εξοπλισμού του εργαστηρίου τους (δεδομένου και των γενικότερων συνθηκών)

2. Η άμεση τοποθέτηση – λόγω έλλειψης – Καθηγητών στην Ειδικότητα Γεωπονίας

3. Η άμεση τοποθέτηση -λόγω έλλειψης – Καθηγητών στις Ειδικότητες Αισθητικής και Βρεφονηπιοκομίας

4. Η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας στο χώρο του σχολείου, κάτι στο οποίο δεσμεύτηκε άμεσα να προχωρήσει η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Κωστοπούλου».

Πάντως τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

πηγή:newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *