Ανακοινώσεις του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Τοπικά νέα Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Αργυρός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικος από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον συντοπίτη μας, Ειδικό Φρουρό, Χρήστο Πετμεζά

Με την κορυφαία διάκριση της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Αργυρού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος, τιμάται ο συντοπίτης μας, Ειδικός Φρουρός της Ομάδας ΔΙΑΣ , Χρήστος Πετμεζάς, γεμίζοντας με περηφάνια και συγκίνηση ολόκληρο τον Δήμο μας.

Γέννημα θρέμμα του Κορδελιού, o Χρήστος Πετμεζάς, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, παρασημοφορείται στο πλαίσιο του εορτασμού της 47ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του στον συνάνθρωπο.

Ο Κορδελιώτης Ειδικός Φρουρός, την Τετάρτη 10 Μαρτίου έσπευσε με την ομάδα του να προσφέρει βοήθεια σε πολίτη που έχασε τις αισθήσεις του, έπεσε στο πεζοδρόμιο και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο Χρήστος Πετμεζάς αντιλαμβανόμενος ότι ο τραυματίας δεν ανέπνεε, του εφάρμοσε υποστήριξη ζωής με την μέθοδο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές – εμφυσήσεις επί 35 ολόκληρα λεπτά, καταφέρνοντας να τον επαναφέρει στη ζωή, ανακτώντας παλμό και αισθήσεις, ώστε ο τραυματίας να μεταφερθεί ζωντανός στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ένας ακόμη ήρωας που εν ώρα καθήκοντος κατάφερε να σώσει έναν συνάνθρωπό μας δίνοντας ζωή με την ανάσα του, ο Χρήστος Πετμεζάς, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και περήφανοι για τον “δικό μας” Χρήστο, που με την πράξη του κατάφερε να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζω τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Χρήστο Πετμεζά, που από παιδί έχει διακριθεί για το ήθος, το σεβασμό και την αγάπη του για το συνάνθρωπο. Θερμά συγχαρητήρια και σε όλη την οικογένεια του που τον γαλούχησε με τις αρχές και τις αξίες της αγάπης και της προσφοράς προς τον κοινωνικό σύνολο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *